Почели радови на новој кући сестара Јовановић!

Иако је планирано да наша организација почне са радовима на пролеће наредне године, захваљујући великом броју људи који су дали свој допринос акцији, због чега је стигао рекордан број наменских донација, радови на новој кући породице Јовановић, почели су готово истог тренутка!

Подсетимо, Маја Јовановић (12) и њене сестре Милица (9) и Милена (13) су до пре само два месеца живеле у планинском селу Трстена на 30 километара од Врања, где не функционишу ни телефонске везе. Њихова бака Видосава није могла више да гледа своје унуке како пате прелазећи сваког дана пешке по преко 10 километара до школе и назад, па је преузела ствар у своје руке. Закупила је у селу Власе, где се налази школа, једну неусловну кућицу за симболичних 1.500 динара месечно и ту се сместила са њима. У оронулој кући остали су Милорад који је тек напунио годину дана, отац Горан и мајка Биљана, која је нарушеног здравственог стања.

Сан о новој кући почео је полако, али сигурно, да се остварује на радост свих оних који овим девојчицама покушавају да улепшају детињство.

Стање куће током прве посете

На новој кући скинут је кров који је био у фази распадања и постављен је нови, дограђено је поткровље, постављена је плоча на доњем спрату, направљене су степенице, озидани су преградни зидови, и постављени су олуци, лимови и цеви да би могли да уведемо воду . Укупна вредност извршених радова је 1.169.704 динара.

Након објаве апела, јавиле су нам се бројне компаније, организације и појединци који су породици Јовановић обезбедили помоћ у виду основних животних намирница, гардеробе и школског прибора, док је уз помоћ једног донатора девојчицама обезбеђена ужина током целе следеће године!

На лицима Маје, Милице и Милене, по први пут смо видели осмех, што је најбољи показатељ колико се њихов живот променио за мање од месец дана. Радови за ову годину су завршени, а ми настављамо следеће године чим нам временски услови то дозволе!

Рачуни и потврде финансиране помоћи