Почели радови за Цвијетиће у Гламочу

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Цвијетић у селу Скуцани, у Гламочу, једну од малобројних породица које су се вратиле у овај градић у Федерацији Босне и Херцеговине. Рат, избеглиштво, борба за повратак на своје огњиште – тешки дани за ову породицу трају безмало 20 година. Глава породице и самохрани отац деветоро деце Радован (1956) тренутно живи у стричевој кући јер никад није успео да реновира своју коју је 2002. године затекао у неусељивом стању.

Потпуно уништена кућа ипак није натерала Радована да очајава. Његова снага су његово деветоро деце: најстарији син Илија (1990), Илијана (1992), Миле (1993), Никола (1995), Стојан (1997), Анђелка (1999), Маринко (2001), Душан (2005) и Стоја (2008).

Cvijetic

Стојан је 3. разред средње угоститељске, Маринко је 8. разред а Стоја 2. разред основне школе и пешаче до школе 10 километра. Анђелка живи у Београду код тетке и други је разред средње техничке школе. Нико у породици Цвијетић не ради и немају никакву социјалну помоћ нити дечији додатак!

У раскораку између реалности и бирократије пролазе им дани: обрађују мало земље уз помоћ дотрајалог трактора, и имају нешто стоке од које живе. Много је било њихових жеља и веома дуго су одлучивали шта би било најбоље и најпотребније за њихоб даљи живот.

Пошто имају 8 крава и 16 оваца и млеко им је најсигурнији извор прихода, на крају је одлучено да им се помогне набавком грађевинског материјала у вредности од 12,994 КМ за потребе изградње једне велике штале. Ова помоћ је најконкретнија зато што ће им омогућити да проширују свој сточни фонд.

Захваљујући донаторима СРБИ ЗА СРБЕ из целог света који нису остали имуни на тешку судбину Цвијетића – скупљена су значајна средства за сређивање и прилагођавање велике штале. Отац Радован решен је да набављени материјал даље сам искористи уз помоћ својих пријатеља, комшија и рођака како би радове на изградњи штале привели крају на пролеће. Њиховој захвалности нема краја – у њихово име захваљујемо се свима који су донирали!

Сада ће овај вредни отац да изведе све замишљене радове на новој штали, а на сајту Хуманитарне организације Срби за Србе сви донатори биће обавештени о завршетку радова!

Да бисмо помогли још повратничких породица у крајевима где се малобројни српски народ бори за опстанак – потребно је да се окупи што већи број донатора! Донирајте и ви!

Рачуни и потврде финансиране помоћи