Почиње доградња куће за Срдиће

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су у суботу 2. августа шесточлану породицу Срдић из села Амајлије код Бјељине у Републици Српској. На жалост, Срдићи су пре три месеца остали без супруге и мајке Драгице која је напрасно преминула, оставивши иза себе супруга Маринка (45) и децу Бојана (17), Милана (13), Љубишу (12), Мирјану (10) и најмлађег Душка (1). Срби за Србе су захваљујући пре свега донаторима и пријатељима организације из Канаде обезбедили донацију од 2.200 евра која ће бити искоришћена као почетак у доградњи породичне куће Срдића. Отац породице Маринко је незапослен, ради као месар када посла има у селу или околним местима. Породица прима укупно 110 КМ (55 евра) социјалне помоћи што је недовољно новца за најосновније потребе петоро малолетне деце. Након што је са породицом избегао из Дрвара 1995. године, скрасио се надомак Дрине у нади да ће се живот покренути на боље.  Након што је супруга и мајка Драгица преминула пре три месеца, Маринко има јако тежак посао да надомести улогу мајке у својој кући али и да обезбеди средства за своју децу како би им приуштио основне услове за живот. У обиласку породичне куће Срдића и разговору са породицом закључили смо да је тренутно највећа потребна помоћ у виду доградње и завршетка породичне куће у којој живе. Због привременог лименог крова који је постављен на кући вода јако често продире у унутрашњост куће и ствара влагу на зидовима.На жалост, проблеми не престају да заобилазе ову породицу, пошто су у последњим поплавама када је дошло до изливања Саве и Дрине, и Срдићи заједно са другим комшијама из неколико села надомак Бјељине страдали од набујале воде.Донацију од 2.200 евра која је стигла од пријатеља и донатора организације Срби за Србе из Канаде ће управо покренути нови велики пројекат изградње куће породици Срдић. Хуманитарна организација Срби за […]

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су у суботу 2. августа шесточлану породицу Срдић из села Амајлије код Бјељине у Републици Српској. На жалост, Срдићи су пре три месеца остали без супруге и мајке Драгице која је напрасно преминула, оставивши иза себе супруга Маринка (45) и децу Бојана (17), Милана (13), Љубишу (12), Мирјану (10) и најмлађег Душка (1). Срби за Србе су захваљујући пре свега донаторима и пријатељима организације из Канаде обезбедили донацију од 2.200 евра која ће бити искоришћена као почетак у доградњи породичне куће Срдића.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/Srdic/srdici-2.jpgОтац породице Маринко је незапослен, ради као месар када посла има у селу или околним местима. Породица прима укупно 110 КМ (55 евра) социјалне помоћи што је недовољно новца за најосновније потребе петоро малолетне деце. Након што је са породицом избегао из Дрвара 1995. године, скрасио се надомак Дрине у нади да ће се живот покренути на боље.  https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/Srdic/srdici-3.jpgНакон што је супруга и мајка Драгица преминула пре три месеца, Маринко има јако тежак посао да надомести улогу мајке у својој кући али и да обезбеди средства за своју децу како би им приуштио основне услове за живот. У обиласку породичне куће Срдића и разговору са породицом закључили смо да је тренутно највећа потребна помоћ у виду доградње и завршетка породичне куће у којој живе. Због привременог лименог крова који је постављен на кући вода јако често продире у унутрашњост куће и ствара влагу на зидовима.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/Srdic/srdici-4.jpgНа жалост, проблеми не престају да заобилазе ову породицу, пошто су у последњим поплавама када је дошло до изливања Саве и Дрине, и Срдићи заједно са другим комшијама из неколико села надомак Бјељине страдали од набујале воде.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/Srdic/srdici-5.jpgДонацију од 2.200 евра која је стигла од пријатеља и донатора организације Срби за Србе из Канаде ће управо покренути нови велики пројекат изградње куће породици Срдић. Хуманитарна организација Срби за Србе упућује позив свим донаторима широм света да се укључе у нову велику акцију помоћи породици Срдић, али и другим породицама у Републици Српској којима је братска помоћ тренутно најпотребнија.

Рачуни и потврде финансиране помоћи