Подршка изградњи музилишта за козе и овце у селу Бадовац на Косову и Метохији

Барем једном до два пута годишње, већ годинама уназад, пружамо подршку различитим економским пројектима које покреће наша братска организација Мајка девет Југовића из Грачанице.

Циљ је да се обезбеди самоодрживост народних кухиња, које поменута организација успешно води више од двадесет година и које су кључне за опстанак нашег народа на Косову и Метохији.

Један од актуелних пројеката јесте и изградња музилишта за козе и овце на манастирском имању у селу Бадовац крај Грачанице. Наша организација је помогла овај пројекат са 10.000 евра, који су искоришћени да би се избетонирао простор за музилиште.

Добар део послова на овом пројекту је завршен уз помоћ осталих донатора, а завршетак читавог пројекта се очекује наредне године, како су нам пренели из организације Мајка девет Југовића. Реализацијом овог пројекта, омогућиће се увећање сточног фонда и побољшаће се основни услови за рад радника на овом имању.

Наставићемо да помажемо сличне пројекте које покреће братска организација и у наредној години, свесни важности које овакви пројекти имају за нашу заједницу на Косову и Метохији.

Рачуни и потврде финансиране помоћи