Подршка здравственим установама у Теслићу и Оштрој Луци

У склопу великог пројекта помоћи здравственим институцијама на подручју Републике Српске, који финансира наш донатор и велики добротвор српског народа, г-дин Чедомир Цвјетичанин, неопходна помоћ испоручена је и здравственим установама у Теслићу и Оштрој Луци. Након вишемјесечног планирања и заједничког одабира установа које ће добити помоћ преко наше организације, одлучено је да фокус буде претежно на најнеразвијенијим општинама.

Једна од таквих општина јесте и Оштра Лука. Дом здравља „Свети Сава“ у Оштрој Луци, од недавно је богатији за једну савремену гинеколошку столицу за прегледе и систем за испитивање крви. Да ли је неопходно објашњавати, колико је важна брига о женама, будућим мајкама, посебно у овим временима када је свако српско чељаде које угледа свјетлост дана злата вриједно? Редовни прегледи трудница, правовремено утврђивање здравственог стања, од непроцјењивог су значаја, нарочито када је ријеч о малим срединама, које су међу посљедњима у реду, када је реч о добијању савремене медицинске опреме. Осим поменуте столице, уређај за испитивање крви, један је од важних сегмената, када је ријеч о цјелокупном процесу постављања тачне дијагнозе пацијената. За ова два модерна уређаја, издвојили смо укупно 68.908,22 км.

Иако сам град Теслић не спада у најнеразвијеније општине, ипак бројне активности које спроводимо на том подручју, као и бројни волонтери и донатори који нам долазе из тог града, заслужили су да у једној акцији оваквог типа, одлучимо да помогнемо и Дом здравља у Теслићу, тачније зубарску ординацију која се налази у оквиру тог Дома здравља. Приликом састанка са представницима Дома здравља, предочено нам је, да је набавка једне модерне зубарске столице нешто што би им у том моменту доста помогло. Постојећа столица је одрадила своје што би се рекло, поправке су постале прескупе, а до неких дијелова више није могуће ни доћи. Сам дом здравља је обезбиједио једну столицу, док је наша организација за набавку друге столице издвојила 37.160,77 км.

Иако су акције овог типа за нас споредног карактера, спремни смо да их с времена на време подржимо и дамо свој допринос, схватајући да је брига о здрављу наших сународника неизоставни чинилац у овој нашој хуманитарној мисији.

Очекујемо да у наредним годинама добијамо само лијепе вијести из Оштре Луке о све  већем броју младих трудница и будућих мама, а затим и о порасту наталитета у тој општини. Са друге стране, надамо се да ће и прелијепи осмјеси наших Теслићана, красити бројне добротворне догађаје, које организујемо у том граду.

Рачуни и потврде финансиране помоћи