Поклон за Божић породици Вучковић

После нешто мање од годину дана од наше прве посјете осмочланој породици Вучковић из села Копривна код Приједора, успјели смо да завршимо до сада највећу акцију која је спроведена у приједорској регији и да овој породици обезбједимо трактор. Ово је друга акција куповине трактора породицама у Републици Српској и БиХ која је успјешрно реализована. Да подсјетимо, почетком 2011. породици Екмечић из села Пребиловци у Херцеговини је такође купљен трактор и прибављена додатна механизација.

 Вучковиће смо посјетили први пут за Бадњи дан 2012. у оквиру Божићне акције када смо најмлађим члановима породице – Анастасији, Дајани, Јелени, Драгану, Стефану и Александру уручили Божићне пакетиће. Тада је са оцем породице Драшком начелно постигнут договор око даље помоћи и куповине краве како би породица успјела да се прехрани и како би обезбједили млијеко за најмлађе чланове. Међутим како Драшко није успио да обезбједи шталу у којој би држали краву, долази до промјене плана и одлучујемо се за куповину трактора.  А шта трактор значи на селу нећемо посебно причати. Драшко нам каже да је са трактором успио да обезбједи храну и огрјев за зиму и да мирно може да сачека прољеће. На земљи коју има код Санског Моста, одакле је са породицом избјегао 1995. године, а коју до сада није обрађивао јер му се није исплатило је засадио пшеницу и има у плану да на прољеће засади још 14 ари кукуруза. Успио је да и да прибави и нешто додатне механизације, а има у плану и још како би искориштеност трактора била максимална и како би повећао своје приходе. Такође, Драшко нам се похвалио да ће овогодишњи Бадњак у Копривну доћи са његовим трактором. Вриједност трактора је била 5.500,00 КМ и тај износ смо исплатили у 4 уплате и то:

  • 1.880,00 КМ – 25.9.2012.
  • 1.722,25 КМ – 5.11.2012.
  • 400,00 КМ – 13.12.2012.
  • 1.498,00 КМ – 26.12.2012.

5.500,25 КМ – УКУПНО

 Драшко нам каже да му је следеће у плану сада изградња штале како би могао да прихрани стоку, а има и још доста посла око завршетка радова на кући, међутим сада ће то све лакше да иде. Овде још преносимо и захвалност породице Вучковић свим донаторима наше организације. Ова донација ће породици омогућити да самостално и искључиво са својим радом обезбеједе себи и својој дјеци нормалан живот. С вером у Бога!          Уколико желите да подржите неке од наредних пројеката у склопу БОЖИЋНЕ АКЦИЈЕ 2013. позивамо све људе добре воље да пошаљу донације ОВДЕ .