Поклоничко путовање моториста за Дан побједе у Доњу Градину

У организацији мото-клубова „Свети Георгије” из Приједора, „Стршљен” из Бања Луке и „Архангел” из Србије, ове године је по други пут организовано поклоничко путовање моториста у Спомен-подручје „Доњу Градину” чиме су на најбољи начин, у свом стилу, обиљежили Дан побједе.

У понедјељак 9. маја, мотористи су се окупили у Приједору у јутарњим часовима и кренули пут Доње Градине, гдје су положили вијенце и одали почаст свим страдалим у усташком логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини. У повратку, мотористи су упутили су се у манастир Моштаница и на самом крају у Приједору је уприличен ручак за све учеснике путовања, а у овом поклоничком путовању учешће је узело 400 моториста из Републике Српске и Србије.

На позив наших пријатеља из мото-клуба „Свети Георгије” из Приједора имали смо прилику да поставимо инфо-штанд и присутне упознамо са радом наше хуманитарне организације, а том приликом је прикупљен и износ од 332,00 КМ, који ће бити утрошен на помоћ породицама које помажемо у оквиру својих редовних активности.

Велику захвалност дугујемо организаторима на позиву, а више од свега радује чињеница да је један овакав догађај прије свега организован, и да смо добили част и прилику да својим присуством дамо свему хуманитарну ноту. Такође, радује и чињеница да смо овом приликом упознали велики број наших донатора из разних градова, а који већ дуги низ година подржавају и помажу наш рад.

Надамо се да ће оваква поклоничка путовања постати традиција и да ће у наредним годинама привлачити све већи и већи број поклоника. „Културу сјећања” према свим страдалим у Јасеновцу, а ништа мање ни страдалим у свим осталим стратиштима, смо дужни сви да његујемо и да ова света мјеста посјећујумо што је могуће више. То смо дужни свим страдалима, чија истина ни више од 80 година након страдања још увијек није угледала свјетлост дана, то смо дужни својој дјеци да им се више никада не понови!

НЕМА ПРЕДАЈЕ!