Половни трактор за Тодоровиће

Представници Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ из Београда посетили су седмочлану породицу Тодоровић из села Водице код Смедеревске Паланке. Тодоровиће смо помагали у више наврата, а овог пута смо им помогли са донацијом од 75.000 динара неопходних за куповину половног трактора. Уз трактор су добијене и две прикључне машине (корпа и шпедитер кола). Породица Тодоровић има петоро деце – Његош (16), Јована (14), Јован (12), Лука (10), Стефан (9).

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Todorovic/todorovic2.jpg

Јован, Лука и Стефан Тодоровић испред свог трактора у дворишту

Тодоровићи су нам се јавили недавно са новим проблемом. Син Јован, који читав свој живот има проблем са здрављем, имао је до сада преко 20 операција и интервенција на грудном кошу. На жалост, пре пар месеци му се појавио и тумор који је је на срећу брзо отклоњен. Ипак, због истањености коже и честог отварања ране, као и редовних терапија, мајка је принуђена да га сада много чешће води на контроле и терапије у Београд, па су трошкови ове породице увелико порасли.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Todorovic/todorovic8.jpg

Отац породице Ратко Тодоровић са купљеним трактором

Пошто породица преживљава од повремених надница, држања стоке и пољопривреде, решили су да купе полован трактор чиме би се растеретили трошка изнајмљивања трактора од других на шта им одлази доста новца. Решили смо да им у томе помогнемо са 75.000 динара, колико им је фалило за набавку трактора.Изузетно нам је задовољство што смо и овај пут изашли у сусрет Тодоровићима јер је у питању часна и вредна породица која је сву нашу помоћ до сада паметно искористила и тиме нам исказала захвалност на најбољи могући начин. Када смо им обезбедили нове кревете и фрижидер, опремили купатило, реконструисали кров, вратили су нам одржавањем чистоће у кући и беспрекорном хигијеном. Када смо им обезбедили теле, они су се тргли и сами подигли шталу од сламе и почели да држе и козе, овце и свиње. Данас уместо телета, имају две велике краве које носе и два нова телета.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Todorovic/todorovic3.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Todorovic/todorovic6.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Todorovic/todorovic7.jpgПородица се ту није зауставила. Вредни домаћин Ратко почео је да ископава рибњак у склопу свог имања како би држао рибе за потребе своје породице и продају.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Todorovic/todorovic5.jpg

Ускоро нови рибњак у породичном домаћинству Тодоровића

Породици Тодоровић не само да смо значајно побољшали услове живота и потмогли их да наставе сами да привређују, већ смо им улили нову наду за живот јер ова породица није иста ПРЕ и ПОСЛЕ наших посета. Њихове очи препуне захвалности довољна су награда за нас и све наше донаторе широм света без чијих несебичних донација ништа од овог не би било могуће! https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Todorovic/todorovic4.jpg

Породица Тодоровић шаље поздраве и захвалност свим донаторима широм света 

Зато вас подстичемо да наставите са слањем редовних месечних донација, па да и многе друге породице усрећимо на овај начин!

Рачуни и потврде финансиране помоћи