Помоћ након пожара – Центар за борбу против наркоманије „Преображење”

У Центру за борбу против наркоманије и осталих видова зависности „Преображење” већ годинама успешно се лече бројни штићеници. Многима је то често и последњи излаз из ситуације у којој се налазе!

Центар се налази у селу Дворска између Крупња и Лознице, а читав камп обухвата кућу у којој бораве штићеници, имање и помоћне објекте у којима се налазе штала, радионица, кухиња, трпезарија… Лечење се обавља кроз радно окупационе терапије, боравак у природи, молитву и уз пажњу, бригу и помоћ свештеника, неуропсихијатра и неколицине бивших штићеника. Штићеници у кампу ангажовани су на пољоприврдним радовима, а често су од помоћи и комшијама у селу.

Крајем септембра дом у којем бораве штићеници потпуно је изгорео. У тренутку избијања пожара ту их је било 25. Велика је срећа да нико од њих није повређен јер су се на време евакуисали, али настала је огромна материјална штета!

Уз помоћ родитеља и добрих људи одмах након тог кобног дана започела је обнова. Акцији се прикључила и Хуманитарна организација Срби за Србе донацијом грађевинског материјала (бетон, цемент, блокови, мрежа арматурна, креч, материјал за купатило) у вредности од 357.301 динара. Представници Организације су се у разговору са председником Удружења Преображење Божидаром Драгутиновићем приближније упознали са радом центра, процесом обнове и будућим плановима.


Ви сте нам били од помоћи и раније, док смо били на подручју Епархије рашко-призренске. Поздрав за све чланове и донаторе ваше организације, ми своје добротворе не заборављамо! – истакао је Божидар, велики борац и пријатељ са којим се увек радо срећемо.


Потребно је још доста да би се кућа обновила, што би било на велику радост бројних штићеника и њихових породица. Позивамо зато све људе добре воље, уколико могу да помогну финансијски, у грађевинском материјалу или на било који други начин, да се јаве директно Центру Преображење путем контакт података на њиховом сајту.

Подаци Удружења Преображење:

Рачун: 205-250668-28
Контакт: 064 35 63 220
Рачуни и потврде финансиране помоћи