Помоћ поплављенима у Бања Луци

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ испоручила је крајем децембра у склопу акције БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА нови контигнет помоћи породицама пострадалим у недавним мајским поплавама у Бања Луци, пре свега у виду беле технике, намештаја и грађевинског материјала, за укупно 9 породицa. Укупна вредност уручене помоћи износила је 9.915 КМ. У претходним месецима, за породице у Бања Луци обезбеђено је 15 сушилица, грађевински материјал и столарија за више од 30 породица.

Списак породица које су добиле помоћ од организације СРБИ ЗА СРБЕ:

  1. Миланковић Р. (усправни замрзивач, усисивач, кухињски елементи) – 1.268 КМ (4 деце)
  2. Кајганић Н. (веш машина са резервоаром, фрижидер) – 1.293 КМ (4 деце)
  3. Којић С. (веш машина, комбиновани фрижидер, усисивач) – 1.185 КМ (4 деце)
  4. Умичевић М. (комбиновани шпорет, замрзивач сандучар, грађевински материјал) – 2.192 КМ (2 деце)
  5. Петровић Д. (веш машина, усисивач) – 585 КМ (2 деце)
  6. Миљевић Р. (фрижидер, замрзивач сандучар) – 1.020 КМ (3 деце)
  7. Јекић М. (фрижидер) – 613 КМ
  8. Ћејић Ж. (комбиновани фрижидер, комбиновани шпорет) – 1.158 КМ (2 деце)
  9. Живковић Д. (комбиновани фрижидер) – 601 КМ (3 деце)

У претходним акцијама помоћи, помогли смо током августа породицу Петровић набавком столарије у износу од 641 КМ.

У септембру породицу Ћејић помогли смо набавком материјала за изолацију у износу од 788 КМ која је такође претрпела штету у недавним мајским поплавама у Бањалуци.

Почетком новембра помогнута је и породица Ковачевић набавком самоходне косачице, како би на тај начин могли себи обезбедити додатне приходе од кошења. Вредност косачице је износила 2.500 КМ. Породица Ковачевић живи у селу Доњи Граци, код Мркоњић Града. Чине је Јово Ковачевић са мајком Зором и ћерком Зораном (4 год). Мајка је Зорану напустила када је била беба. А и Јово је одрастао као сироче, оца је изгубио када је имао 5-6 год. Породица живи од пољопривреде и немају других извора прихода. Ове године нису стигли да саберу љетину због честих киша, тачније нису стигли да прикупе довољно сијена за зиму. Због тога су принуђени да продају 1 од 2 краве колико тренутно имају. Косачица коју им је донирала Хуманитарна организација Срби за Србе ће им помоћи да не зависе од других. У питању је самоходна косачица која се лако транспортује гдје треба, без да породица зависи од туђе добре воље и слободног времена.

Велика акција БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА се наставља. Хуманитарна организација Срби за Србе позива све братске организације, донаторе и добре људе у Србији и широм света да се укључе тако што ће уплатити средства у складу са својим могућностима на неки од рачуна организације – www.srbizasrbe.org/donacije.