Помоћ поплављенима у Крајини

Хуманитарна органицзација Срби за Србе помогла је почетком августа шесточлану породицу Ћулибрк из Двора на Уни на територији Крајине. Породица Ћулибрк коју чине родитељи Зоран и Марија, деца Драган (9), Ђорђе (8), Марко (4) и бака Даринка, претрпела је штету приликом мајских поплава. Помоћ се огледала у куповини замрзивача и набавке књига за школу у вредности од 600 евра.

Породица Зорана Ћулибрка живи у Матијевићима, оба родитеља су незапослена, живе од пољопривреде, дечијег додатка и дневница. Њихова кућа се налази уз реку Уну која се током мајских поплава излила из корита, ушла им у двориште, кућу и том приликом нанела штету у кући. Кажу да су им страдали подови, односно ламинат који су скоро поставили. Код Ћулибрка су већ били за процену штете и речено им је шта ће добити неопходну помоћ. На основу тога Зоран нас је замолио за оно што му је у овом часу најпотребније, а то су замрзивач и деци књиге за школу.

Зоран иначе ради на грађевини за дневнице, а због штете од поплаве мораће доста времена да проведе на санацији своје куће тако да како рече не зна како и од чега ће купити деци књиге за школу када дође време за то. Цена замрзивача је 400 евра, док су књиге око 200 евра. Књиге ће стићи после 20. августа, тако да ће деца спремно дочекати почетак нове школске године.

Породица Ћулибрк се захваљује свим донаторима који су својим донацијма омогућили помоћ.

 Хуманитарна организација Срби за Србе наставља акцију помоћи угроженим српским породицама широм Крајине у току септембра.

Рачуни и потврде финансиране помоћи