Помоћ породици Граховац

У марту мјесецу спровели смо још једну у низу акција у поткозарском крају. Овај пут помогли смо ратног ветерана Бранислава Граховца и његову породицу који живе у селу Ламовита надомак Приједора. Породицу Граховац чине господин Бранислав и његова супруга Драгица, син Његош и кћерке Адријана и Станислава. Обе кћерке су удате, али су у јако тешким финанасијсим ситуацијама јер мужеви немају стално запослење. Бранислав нам је упутио молбу за помоћ, јер како каже до сада су могли некако да прегурају и да саставе крај с крајем, али више не могу, јер су рапсродали готово све што су имали и што су могли продати.

Иако је пракса наше организације да помажемо вишедетне пордице, схвативши о каквом је човјеку и војнику рјеч морали смо да  изађемо у сусрет. Бранислав је био војно лице од 1974. године до 1999 године када га је војска тадашње Југославије отпустила без икаквог рјешења и од тада је незапослен. Рат је провео на ратиштима у Словенији, Хрватској и БиХ. Током рата, Браниславов панцир кога и дан данас чува, је “начет“ на седамнаест мјеста. Морамо споменути и да је у кући Граховаца, после акције ХВО “Олуја“ уточиште нашло и неколико породица из Републике Српске Крајине које су примили и помогли.

Супруга Драгица је радила као куварица, али како је једно вријеме имала здравствених проблема морала је да престане да ради, тако да нико у породици нема стална примања. Највећи проблем Граховцима је представљао дуг за електричну енергију који нису могли да плате и пријетило им је искључење, тако да смо уплатили дуг за електичну енергију и адвокатске услуге око отписа камата што је све укупно износило 871,60 КМ. Бранислава нам се обавезао да ће даље да настави да редовно плаћа рачуне, и да ће за струју морати “да буде“.

За крај преносимо ријечи захвалности свим донаторима наше организације од породице Граховац!

Рачуни и потврде финансиране помоћи