Помоћ породици Окиљ у Р. Српској

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је пре годину дана шесточлану породицу Окиљ из насеља Птичијак код Рогатице у Републици Српској са куповином шпорета на дрва и пакетом хране. Чланови породице су родитељи Драган и Гордана са дјецом Анђела (6), Никола (4), Андреа (3) и најмлађи Кристијан од две године. Како невоља прати ову породицу тако им се та стара машина сада покварила па смо им купили нову веш машину у износу од 439 КМ. Taкoђе, раније им је купљен пакет са храном која им је потребна у вриједности 324,28 КМ.

Њима је изгорјела кућа крајем јуна прошле године и тренутно се налазе на Палама у туђој кући са Горданином мајком. Током рата Драган Окиљ је дошао у Рогатицу. Његови су некако успијели купити ту кућу у којој је су сви живјели. У санацији згаришта им помаже општина Рогатица и у прво вријеме су мислили да ће прије зиме моћи да се врате на своје.

Гордана нас је тада замолила да, када дође вријеме за сељење, им ми са наше  стране помогнемо у куповини машине за веш јер овдје користи мајчину коју не може носити а ионако је стара и дотрајала.

Породица је захвална на још једној помоћи коју су добили.

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи