Помоћ Шћепановићима код Никшића

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе заједно са братством манастира Острог, посетили су једанаесточланану породицу Шћепановић из Озринићи код Никшића. Родитељи Михајло и Анастасија благословени су са деветоро деце: Василија (14), Лазар (10), Лука (8), Теодор (7), Стефанија (6), Магдалина (5), Никола (4), Ана (2) док је најмлађа Александра напунила прву годину 20. августа. Честити домаћин Михајло са породицом је започео темеље куће, зидање и укровљавање. Струју и канализацију имају урађену, али им је неопходна додатна помоћ како би кућа постала усељива. Најнеопходнији им је грађевински материјал и столарија, а када се тај део заврши треба да се опреми најосновнијим намештајем и белом техником. Тренутно живе као постанари у Никшићу. План је да им се кућа затвори и стави пвц столарија, како би могли током зиме ту да раде и да почну полако да се куће. Михајло је јако вриједан, има стадо коза и оваца и од тога издржава породицу. Наравно највећу помоћ око чувања стада, родитељи имају од своје деце. Такође, домаћин помаже манастиру Острог и јуначки носи свој крст. Како је мајка Анастасија у благословеном стању и очекују десету принову, договорено је са Михајлом да се радови на оспособљавању куће убрзају колико је могуће, као би породица могла да се пресели у свој дом и испуни га пре свега дечијом игром и осмесима. Позивамо све донатора и људе добре воље да се у складу са својим могућностима укључе у пројекат помоћи породици Шћепановић. Подели:deljenja

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе заједно са братством манастира Острог, посетили су једанаесточланану породицу Шћепановић из Озринићи код Никшића. Родитељи Михајло и Анастасија благословени су са деветоро деце: Василија (14), Лазар (10), Лука (8), Теодор (7), Стефанија (6), Магдалина (5), Никола (4), Ана (2) док је најмлађа Александра напунила прву годину 20. августа.

Честити домаћин Михајло са породицом је започео темеље куће, зидање и укровљавање. Струју и канализацију имају урађену, али им је неопходна додатна помоћ како би кућа постала усељива. Најнеопходнији им је грађевински материјал и столарија, а када се тај део заврши треба да се опреми најосновнијим намештајем и белом техником. Тренутно живе као постанари у Никшићу. План је да им се кућа затвори и стави пвц столарија, како би могли током зиме ту да раде и да почну полако да се куће.

Михајло је јако вриједан, има стадо коза и оваца и од тога издржава породицу. Наравно највећу помоћ око чувања стада, родитељи имају од своје деце. Такође, домаћин помаже манастиру Острог и јуначки носи свој крст.

Како је мајка Анастасија у благословеном стању и очекују десету принову, договорено је са Михајлом да се радови на оспособљавању куће убрзају колико је могуће, као би породица могла да се пресели у свој дом и испуни га пре свега дечијом игром и осмесима.

Позивамо све донатора и људе добре воље да се у складу са својим могућностима укључе у пројекат помоћи породици Шћепановић.