Помоћ у храни за породицу Дањек

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда организовали су у петак 8. априла и допремили помоћ у храни за седмочлану породицу Дањек из малог војвођанског Равног села у висини од 25.000 дин. након што смо сазнали да ова породица већ дуже време кубури са храном. Пакети су садржали неколико литара уља, уз брашно, шећер, кромпир, лук и остале свакодневне потребштине. Такође, продавница Артемида 1 из Земуна донирала је пакет слаткиша за децу.

 Након што смо испоручили помоћ у храни за Дањекове у њиховом дому разговарали смо са оцем Сашом везано за планове са узгајањем домаћих животиња, формирањем пластеника и остале могуће послове које би помогле овој породици да се ослони на сопстевне снаге и осигура колико-толико нормалну будућност за њихову децу. Након тога, са Сашом одлазимо пут Врбаса где смо обезбедили средства за коначно превођење куће и земљишта у њихово власништво за шта смо укупно издвојили 25.000 дин. Уз помоћ и сарадњу са новинарем Политике и ТВ Бачка Петком Копривицом, комплетна процедура биће завршена у току следећих 10 дана.

Ово је само још један мали корак ка трајном обезбеђивању ове напаћене породице како би стекли услове за нормалан живот у скромним условима у којима се налазе. На жалост од бројих посета политичких партија и обећања бројних општинских челника није било велике помоћи овој породици. Овим путем наша организација апелује на све општинске и државне органе да се ангажују и на конкретан начин помогну породици да среди неке од тренутних потребна као нпр. изградња купатила и мокрог човара, изградња штале и урушеног преградног зида и обрада земљишта. Помоћ за породицу Дањек ће се свакако наставити.

Рачуни и потврде финансиране помоћи