Помоћ за четири породице у Шапцу

Представници Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ обишли су четири социјално угрожене вишедетне породице у околини Шапца којима смо у предходном периоду обезбедили помоћ у виду покућства и стоке. Помоћ је уручена породицама: Глигорић (седморо деце), Симић (четворо деце), Пајић (шесторо деце) и Крсмић (четворо деце). Укупна вредност ове акције износила је 112.647 дин.

Породица Глигорић коју прву обилазимо у месту Матијевац чине отац Милован и мајка Марина који имају седморо деце: Иван (24), Игор (15), Јован (14), Јована (13), Милан (11), Бојан (10) и Бојана (7). Затичемо их у паузи за доручак пошто су у комшилуку брали дуван. Породици Глигорић коју смо већ помогали у нашој акцији пре 5 година овога пута смо обезбедили концентрат и пилиће.

Стефан Симић са мајком поред новог фрижидера 

У Штитару обилазимо породицу Јоке Симић којој смо у акцији из априла ове године комплет опремили купатило. Јока је самохрана мајка четворо деце Љубомира (14), Стефана (12) и близанаца Ивана и Иване који имају 10 година. Мајку смо затекли како се враћа из наднице брања купине. Овог пута Симићима смо донирали замрзивач. Самохрани отац Синиша Пајић са децом

Следећа породица коју обилазимо је самохрани отац Пајић Синиша који пошто га је супруга напустила и преудала се сам издржава шесторо деце: Наталија (14), Александра (11), Ивана (10),Бојана (9) Лука (8) и Миљана (4) . Јако скромна и вредна породица која је по Синишиним речима некада гајила 10-так крава сада једва саставља крај са крајем, отац и поред велике жеље да ради и омогући бољи живот својој деци  није то у могућности јер мора да брине свакодневно о њима. Куповином веш машине бар мало смо олакшали свакодневне Синишине обавезе око малишана, а куповином концентрата и пилића учинили да деца бар на кратко не морају да размишљају о томе шта ће јести. Срби за Србе са породицом Крсмић

Последњу породицу чине две сестре које су обе самохране мајке Биљана Крсмић која је бежећи од мужа који ју је малтретирао отишла са малолетним сином Николом (17) код сестре Љиљане Крсмић која има троје деце: близанце Горана и Зорана (15) и ћерку Дивну (14). Како је Биљана тешко болесна све обавезе око деце и куће су пале на Љиљану која је јако вредна и радна и свакодневним одласком у наднице покушава да обезбеди основне ствари за живот. Љиљана је изразила жељу да гаји животиње, па смо јој купили 2 свиње, једну козу и 20 кока носиља.

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи