Помоћ за Гачиће

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске посетили су почетком фебруара десеточлану породицу Гачић која живи у засеоку Марини крај Приједора. Слободан Гачић је глава ове куће у којој живи са супругом Милком и четири сина: Лука (21), Славко (14), Боро (9), и најмлађи брат Гаврило који има 3 године. У кући поред њихове живи најстарији син Драган са женом Бојаном и децом Наташом (4) и Дарком (3). Шесторо деце, живи у веома тешким условима у удаљеном засеоку, до кога се стиже последњим козјим путем дужине чак три километра.

На очевини са које не желе да оду, поносно живе и сложно се боре Гачићи, а посета наше организације пробудила им је успавану наду у боље сутра.

Породица Гачић живи јако тешко, у условима недостојним човека у 21-ом веку! Немају никакав пут до куће, немају никакве услове у тој кући, немају чак ни воду ни струју! Прилаз кући је неприступачан свим моторним возилима, па чак и трактором, што чини њихову изолованост потпуном и још више отежава живот! Једини период када се кући може прићи трактором је врло кратко у току лета, а тада Гачићи сложно приону на посао и позавршавају што више могу обавеза око скромне летине и пољопривредног добра.

Без струје, без воде, далеко од цивилизације, живи ова породица којој је Бог дао највеће благо – бројно потомство. Деца су сада у јако тешком стању, суров живот их није мазио и тера их да брзо и грубо одрастају. Породица поседује неколико кокошака и оваца, тако да се на тај начин издржавају. Ово је премало за оволику породицу! Деца која одрастају у оваквим условима не могу имати срећно детињство, не могу имати ни миран сан, не могу уживати у дечијим играма и безбрижном одрастању. Родитељи, бака и дека, све генерације, сваки дан проведу у бризи шта ће ставити на сто, а време пролази и оставља последице на живот најмлађих!

Посета људи који верују у идеју СРБИ ЗА СРБЕ је први корак ка њиховом бољем животу! Добра воља да им се помогне јасна је од самог почетка, јер је сам долазак до њих велики посао и велики напор! То је тек почетак, за све оно што намеравамо да урадимо, а већ смо измамили осмехе малишана, које можете видети на фотографијама! Прва помоћ, и прва нада, прва најава бољих дана који долазе за Гачиће! Надамо се да ћемо уз помоћ верних донатора из целог света моћи да омогућимо овој напаћеној породици живот достојан човека у 21-ом веку! Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.