Помоћ за Јанчиће из Херцег Новог

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ помогла је током априла вишедјетну породицу Јанчић из села Сушћепан, Херцег Нови у Црној Гори. Чланови породице Јанчић су самохрани отац Иван, дјеца Немања (10), Милица (9), Мирјана (8), Василије (6) и бака Радица. Иван ради на грађевини кад има посла. Бака Радица му једина помаже у подизању деце. Помоћ се огледала у набавци обуће за дјецу, хране и хигијене укупне вредности од 375 евра.

 Мирјана, Милица и Василије Јанчић

 Најстарије дјете, Немања Јанчић

Породица Јанчић живи у изузетно тешким материјалним условима, нарочито након што је 2011. године дјецу напустила њихова мајка и прекинула све контакте са фамилијом. Јанчићи су подстанари у херцегновском селу Сушћепан и сви живе у једној просторији. Кириију намирују на начина да тата Иван одрађује физичке послове за власнике стана, а других прихода осим његовог физичког рада немају.

 Тешки услови у којима живи породица Јанчић

Услијед недостатка прихода, њихов примарни проблем је намиривање редовних дажбина према држави, односно плаћање рачуна за струју и воду. Овај проблем захтјева хитније разрешење обзиром да тренутни дуг за струју и воду износи више од 1.000 евра.

 Бака Радица са својим унуцима

 Испорука хране, хигијене, патика и сандала

Сви чланови породице Јанчић су држављани Републике Србије. Троје дјеце уредно похађа основну школу, док све четворо дјеце полазе вјеронауку и црквену службу у храму Светог Стефана на Сушћепану. Дјеца су уљудна и примјерно васпитана. Парохија Трећа Херцновска чини сталне напоре да обезбједи одређену помоћ породици Јанчић.

 Најмлађи Василије се највише обрадовао кантицама крема и џема

 Дјеца Јанчић приликом испорбавање нових патика и сандала

 Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе са најмлађим Јанчићима

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи