04. маја 2015.

Помоћ за Јанчиће из Херцег Новог

Помоћ за Јанчиће из Херцег Новог
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ помогла је током априла вишедјетну породицу Јанчић из села Сушћепан, Херцег Нови у Црној Гори. Чланови породице Јанчић су самохрани отац Иван, дјеца Немања (10), Милица (9), Мирјана (8), Василије (6) и бака Радица. Иван ради на грађевини кад има посла. Бака Радица му једина помаже у подизању деце. Помоћ се огледала у набавци обуће за дјецу, хране и хигијене укупне вредности од 375 евра.

 Мирјана, Милица и Василије Јанчић

 Најстарије дјете, Немања Јанчић

Породица Јанчић живи у изузетно тешким материјалним условима, нарочито након што је 2011. године дјецу напустила њихова мајка и прекинула све контакте са фамилијом. Јанчићи су подстанари у херцегновском селу Сушћепан и сви живе у једној просторији. Кириију намирују на начина да тата Иван одрађује физичке послове за власнике стана, а других прихода осим његовог физичког рада немају.

 Тешки услови у којима живи породица Јанчић

Услијед недостатка прихода, њихов примарни проблем је намиривање редовних дажбина према држави, односно плаћање рачуна за струју и воду. Овај проблем захтјева хитније разрешење обзиром да тренутни дуг за струју и воду износи више од 1.000 евра.

 Бака Радица са својим унуцима

 Испорука хране, хигијене, патика и сандала

Сви чланови породице Јанчић су држављани Републике Србије. Троје дјеце уредно похађа основну школу, док све четворо дјеце полазе вјеронауку и црквену службу у храму Светог Стефана на Сушћепану. Дјеца су уљудна и примјерно васпитана. Парохија Трећа Херцновска чини сталне напоре да обезбједи одређену помоћ породици Јанчић.

 Најмлађи Василије се највише обрадовао кантицама крема и џема

 Дјеца Јанчић приликом испорбавање нових патика и сандала

 Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе са најмлађим Јанчићима

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари