Помоћ за Маловиће из Соколца

Хуманитарна организација Срби за Србе из Републике Српске испоручила је у склопу Божићне акције нову вредну хуманитарну помоћ за породицу Маловић из Соколца. Породицу чине родитељи Драго и Коса и њихово једанаесторо деце Милкица (24), Невена (23) која има бебу од 9 месеци, Божидар (19), Владан (17), Радан (14), Јелена (13), Љиљана (11), Михајло (9), Жељана (7), Сандра (6), Марина (4). Организација је овог пута помогла породицу са набавком веш машине, шпорета, обуће и мало хране у вредности од 1.411 КМ.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/malovic/malovici-2.jpgПородица Маловић се уселила у нову кућу које им је Министарство за породицу направило у сарадњи са општином Соколац. Министарство је такве куће правило пре неколико година широм Републике Српске мајкама са 4 и више деце. Куће су јако квалитетно направљене – приземље има дневни боравак заједно са кухињом, једну собу и купатило. Спрат има 3 спаваће собе и још једно купатило. Куће су тотално сређене и са спољне и са унутрашње стране.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/malovic/malovici-3.jpgТоком наше посете, затекли смо тек неколико деце који су боравили у кући коју је грејало нешто што личи на шпорет на дрва. У кухињи нема судова нити стола за ручавање.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/malovic/malovici-4.jpgУ разговору са оцем договорили смо се да се поред многих потрепштина набавимо веш машину, шпорет на дрва, обућу и мало основних животних намирница. https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/malovic/malovici-5.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/malovic/malovici-6.jpgСтари шпорет који је до скоро грејао дом Маловићаhttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/malovic/malovici-7.jpgНова веш машина као велика помоћ породициhttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/malovic/malovici-8.jpgНови Алфа шпорет на дрваhttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/malovic/malovici-9.jpgОбућа за најмлађе као спас у тешким зимским данима  Више него потребан пакет основних животних намирница и хигијене

Овом приликом желимо да се захвалимо нашој донаторки Мири из Шведске која је обезбедила донацију од 500 евра за помоћ породици Маловић.

Рачуни и потврде финансиране помоћи