Помоћ за насмејаног Марка Лукића и његову породицу (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је породици Лукић из Горње Румске код Шапца. Породицу чине отац Божа, мајка Биљана, Божини родитељи и деца Тамара (12), Марко (10) и Маријана (3). Подсећамо да мали Марко има веома тешку болест – булозну епидермологију. Као „дете-лептир“ изискује много пажње и бриге и беспрекорне хигијенске услове.

Првобитна замисао је била да им изградимо и опремимо купатило које уопште нису имали, али су им добри људи у међувремену помогли око тога, па је наша организација средства преусмерила на постављање нове пвц столарије и набавку комплетног материјала за кров.

Укупна вредност помоћи је 491.035 динара што је у највећој мери прикупљено на спортско-хуманитарним турнирима Тројка из блока у Шапцу и Котору.

Лукићи живе у удаљеном засеоку у старој кући која је у доста лошем стању, али хвала Богу уз помоћ добрих људи сада ће имати бар мало боље услове за живот. Отац ради сезонске послове, а мајка брине о деце. Сваког месеца примају и додатак за туђу негу који месечно износи 27.000 динара.

Труде се Лукићи колико могу, имају и земљу коју обрађују за своје потребе, имају трактор, тањирачу, краву, крмаче, 4 овце… Ипак, издаци које имају сваког месеца су велики, па је стога наша организација решила да их скромно подржи.

Сви су веома посвећени малом Марку и брину о њему уз пуно љубави. Најмлађа сестра Маријана је буквално нераздвојна од њега. Ипак, оно што нас је највише одушевило је управо мали Марко који ни у једном тренутку током наше посете није скидао осмех са лица. Изузетно нам је драго да смо били у прилици да му бар мало олакшамо живот!

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља предано да спроводи акције помоћи за угрожене српске породице широм Балкана. Наставите да нас подржавате јер малим корацима учинићемо пуно!

Рачуни и потврде финансиране помоћи