Помоћ за школу у Косовској Каменици

Хуманитарна организација Срби за Србе испоручила је почетком октобра вредну помоћ за ученичке кухиње Основне школе ”Десанка Максимовић” у Косовској Каменици у вредности од 1.500 евра у сарадњи са пријатељима из Епархијске организације ”Мајка девет Југовића” из Грачанице.

Основну школу ”Десанка Максимовић” похађају махом деца из околних каменичких села на Косову и Метохији, удаљених и по неколико километара, пошто се у самом граду налази мали број Срба који су пребродили сва искушења и невоље са својим комшијама, и данас опстају на својој дедовини. Школа је некада бројала око хиљаду ђака, а данас заједно са свим истуреним одељењима око 200 ђака.

Покретање ове кухиње је од великог значаја, посебно за ђаке пешаке, који најчешће долазе из социјално угрожених породица. Њихови родитељи, нажалост, нису у могућности да им свакодневно одвоје средства за куповину ужине, јер су и сами корисници народних кухиња.

Подршка овој школи, која ради и опстаје у посебно тешким условима, је један вид охрабрења за истрајност у раду и учењу. Помоћ организације Срби за Србе за ученичку кухињу огледала се у куповини три замрзивача за чување теста, као и млека, јаја, маргарина и слатких намаза.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи