Помоћ за три породице у Крајини

Након неколико месеци планирања и спровођења у дело, протеклих недеља коначно је завршена испорука помоћи за три породице на подручју Топуског у Крајини у укупној вредности од 1.200 евра. Породице које смо овом приликом помогли су Воркапић, Котур и Релић.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2013/topusko/vorkapic4.jpg

Породицу Воркапић чине родитељи Дејан и Ана са ћеркама Дејаном (14) и Саром (8) као и сином Марком (7) који болује од дечије парализе. Њих смо овом приликом помогли набавком неопходног материјала за опремање и довршетак купатила (туш кабина, две чесме, вц шкољка, плочице и лепак).

       Материјал за опремање купатила породици Воркапић

Чланови породице Котур су самохрана мајка са своје две девојчице, а њих смо такође помогли набавком материјала за изградњу купатила (врата за купатило, цемент и песак).

     Материјал за завршетак радова на купатилу породице Котур

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2013/topusko/relic1.jpg

Док је породица Релић Зорана и Марине са децом Мирелом (8) Стефаном (7) и Дариом (2) помогнута набавком лежаја, ормана и две столице.

Тешко стање у којима живе све три породице, свака мучећи своју муку обзиром да је у породицама Воркапић и Релић по једно дете тешко болесно, док је код породице Котур у питању самохрана мајка, покушали смо да донекле олакшамо испоруком ове скромне помоћи. Надамо се да ће ова помоћ незнатно олакшати тешку свакодневницу са којом су суочене ове повратничке породице и да ће им ово бити подстрек у даљој животној борби.