Помогнута Ковид болница у Лапљем Селу

Сарадња између ХО Срби за Србе и Народних кухиња на Косову и Метохији настављена је када је у фебруару на рачун Епархије рашко-призренске уплаћено 4.000 евра. Ова донацијом купљен је инвентар за привремену Ковид болницу у Лапљем Селу на Косову и Метохији.

Болници је уручено: 5 двокрилних ормара, 10 једнокрилних ормара, 35 ноћних сточића, 32 столице и 25 чивилука. Хитном позиву за помоћ Ковид болници одазвали су се и пријатељи из Србског сабрања Баштионик.

Овај дугачак период страдања читавог човечанства од немилосрдног и невидљивог непријатеља, донео је много проблема и изгубљени су многи животи. Хуманитарни рад, такође, је отежан, али добри људи још једном су показали храброст и смелост да се и у најтежим тренуцима уједине и покажу јачину доброте, па је тако са Ваше стране помоћ континуирано стизала за страдалнике са ових простора. Сада сте помогли и онима којима је најтеже, оболелој браћи и сестрама, чија се битка одвија у првим редовима за опстанак – рекли су нам из добротворне организације Епархије рашко-призренске Мајка девет Југовића.

Сви пројекти покренути у циљу помоћи српским институцијама на Косову и Метохији од изузетне су важности. Они пружају ослонац и сигурност преосталом становништву. Хуманитарна организација Срби за Србе упућује позив свим донаторима широм света да подрже нове велике пројекте помоћи на Косову и Метохији како би српски народ остао и опстао на својим вековним огњиштима.

Рачуни и потврде финансиране помоћи