Помогнута породица Рудић из Земуна

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе помогли су шесточлану породицу Рудић, која живи у Земун Пољу. Породицу поред оца Небојше и мајке Бранке чине и четворица синова – Стефан (8), Алекса (6), Владимир (2) и Коста (1). Помоћ за породицу Рудић била је у набавци трпезаријског стола, столица, комбинованог фрижидера и папучице за шиваћу машину у вредности од 54.740 динара.

Средстава за помоћ породици Рудић обезбеђена су уз помоћ хуманитарног пројекта Тројка из блока, одржаног 28. априла на теренима КК Младост у Земуну. Земунци већ четири године организују различите хуманитарне акције које имају за циљ помоћ породицама са много деце.

Приликом уручивања помоћи, као и приликом прве посете, дом породице Рудић био је испуњен топлом и пријатном атмосфером, као и грајом четворице синова. Наравно, и оних најмлађи, који, иако не разумеју шта се дешава, осећају да је у питању велики дан за њихову породицу, па се својим бебећим крицима придружују радости осталих чланова породице.

Као што смо приметили и првог пута, иако породица Рудић живи у стану у којој су већина ствари дотрајале, хигијена је беспрекорна, па ће ове нове ствари које су им купљене значајно освежити њихов животни простор.

Посебну захвалност нашим донаторима изражава мајка Бранка којој се, куповином папучице за шиваћу машину, коначно остварила жеља да шије за своју децу, али и да заради тако што ће продавати оно што сашије. Како сама каже, пошто је незапослена, и води рачуна о четворици малолетних синова, овакав посао, који ће моћи да ради од куће, јој највише одговара, јер ће бити са својом децом.

Хуманитарна организација Срби за Србе изражава велику захвалност свим донаторима који су још једном допринели својим личним примером и одговорношћу да се заједничким снагама помогне још једна многочлана породица. Породица Рудић је само једна од преко две стотине породица које планирамо да помогнемо у 2018. години, па вас овом приликом позивамо да наставите да пратите рад Хуманитарне организације Срби за Србе и дате свој допринос, како бисмо остварили зацртани циљ и унели радост у стотине домова широм Србије и Балкана!

Рачуни и потврде финансиране помоћи