Помогнути Крстићи и Трајковићи са КиМ

У склопу Божићне акције на Косову и Метохији помогнуте су породице Крстић Борисава и Маријане са децом Матијом (5), Андрејом (3) и најмлађом Андријаном (1) из села Љевоша код Пећи и породица Трајковић Николе и Анђеле са ћерком Иконијом (1) из Ораховца.

Крстићима је обезбеђено шест коза како би на тај начин обогатили свој сточни фонд и могли да лакше живе, а породици Трајковић су обезбеђени три кревета и фрижидер. Укупна вредност помоћи износи 155.000 динара.

Породици Крстић из села Љевоша обезбеђене су козе

Тата Борисав повремено ради и помаже у манастирима Високи Дечани, као и у Пећкој Патријаршији. Од раније су имали козе тако да има је нових шест додатни извор прихпода за живот укућана.

Трајковићи из Ораховца са новим креветима

Трајковићи поред новог фрижидера

Како код Трајковића ни један родитељ није запослен, породица живи од социјалне помоћи. Помоћ у виду три кревета и фрижидера ће има мало олакшати тешке услове у којима живе.

Поглед на село Љевоша и кланац где се налази Пећка Патријаршија

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Потврда о пријему донације за помоћ Крстићима и Трајковићима са Косова и Метохије