Помогнути Перићи код Зворника

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ помогла је седмочлану породицу Перић смјештену у селу Зелиње које је удаљено 20 километара од Зворника у Републици Српској. Отац Ненад Перић који живи са мајком Загорком и супругом Славицом има четворо дјеце: Марко (13), Дарко (12), Михајло (5) и Милица (4). Живе у старој породичној кући, коју је Ненад наслиједио од покојног оца. Помоћ се састојала у набавци столарије укупне вредности од 1.017,50 КМ.

 Милица Перић поред нових прозора

 Дарко, Марко и отац Ненад испред своје куће

Дарко је син који има тешку болест коже. Кућа у којој живе има пар просторија од којих су двије спаваће собе, дневна соба, кухинја и тоалет. Дневна соба у којој нема пода, испод тепиха је само земља, остале просторије имају подове који су стари и истрошени. Вањски изглед куће је катастрофалан, стара столарија и зидови који су испуцали од детонација у рату.

 Михајло, најмлађи син породице Перић

Највећи проблем је и био столарија на коју се породица највише жалила. Кроз прозоре им  дува и не постоји начин да се кућа загрије. Породица преживљава од 105 КМ доплатка за дијецу и 90 КМ које добијају за обољелог сина Дарка. Ненад је био запослен до 25. године, док није добио мождани удар од којег има послиједице и није способан за било какве физичке радове. Славица је радила у Зворнику док није дошло до кризе због које је остала без посла. Како би обезбједили себи храну породица Перић се бави пољопривредом и ове године су почели са сијањем кромпира, салате и паприка.

 Марко Перић нам је припремио краћи концерт

 Милица Перић са својом лутком

После прве посјете породице, одлучено је да се однесе пакет са храном којој су се одушевили, како нам је бака Загорка са очима пуним суза рекла да су брашно посуђивали већ неколико дана од комшија и срдачно се захвалила на помоћи. Одлучили смо да ријешимо највећи проблем породице Перић и у оближњој фабрици купимо столарију потребну за кућу заједно са улазним вратима.

 Марко, Дарко, Михајло и Милица Перић са купљеном столаријом

Породица Перић се захвалила донаторима и Хуманитарној организацији СРБИ ЗА СРБЕ који су им омогућили боравак у сад сигурно топлијој кући. Захвалности није било краја, на лијеп начин смо дочекани и испраћени са осмијесима и сузама радосницама.

ДЈЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи