Помогнути Зељковићи из Земуна

Спортско-хуманитарни пројекат ,,Тројка из блока’ одржан је у Земуну, 11. септембра, по први пут у својој четири године дугој мисији помоћи социјално угроженим породицама са четворо и више деце широм Србије и Републике Српске. Помогнута је осмочлана породица Зељковић из Земуна, у којој живе три генерације, деда Бошко, отац Милан, мајка Слађанa и деца Марија (15), Милана (13), Милош (11), Сима (10) и Сара (8). Зељковићи су добили донацију у виду електричног шпорета и два кревета на спрат са душецима и фиокама којој су се најмлађи највише обрадовали и која им је дошла као пружена рука свих њихових комшија који су учествовали на турниру у Земуну. Вредност помоћи износила је 82.990 динара.

 Нови шпорет

Земун је показао Зељковићима да нису сами и да их нису баш сви заборавили. Направили су Земунци спектакл за љубитеље кошарке и људе доброг срца, у једној од најлепших основних школа у Србији, у срцу спортско-образовног центра Земуна, у дворишту ОШ ,,Светозар Милетић”. Дивно дружење на турниру улепшале су легенде земунског спорта и уметности, а мисија турнира ,,Тројка из блока” ових дана је успешно завршена.

Спортско-хуманитарни пројекат ,,Тројка из блока” је највећи пројекат Хуманитарне организације Срби за Србе у оквиру којег се помажу породице изградњом или реновирањем купатила, али који помаже угрожене породице и на сваки други начин.

 Нови кревети на спрат

Заједно са пријатељима из Земуна сазнали смо за муке Зељковића који са дедином пензијом и мамином инвалидском пензијом једва састављају крај са крајеми тачније живе у Земуну са само 34.000 динара месечно! Отац је незапослен, а мајка има хроничну леукемију али поред свега тога, деца су ведра, насмејана и сви – одлични ђаци!

 Милана, Сима, Сара и Милош Зељјковић на својим новим креветима

Помоћ је сигурно отишла у праве руке, а надамо се да ћемо наћи начина да овим људима помогнемо и у будућности. Деца су наша будућност и Земун брине за своју децу!

Петоро најмлађих Зељковића добили су оно што им је у овом тренутку било најпотребније, за нешто угоднији живот. Наставиће да се боре за своје успехе у животу са осмехом јер знају да су њихове комшије њихови искрени пријатељи!

Најбоља сезона ,,Тројке из блока” до сада крунисана је са много успешних завршених пројеката. Радујемо се и чекамо још добрих вести из целе Србије и Републике Српске које нас храбре и буде наду у још више успеха наредне године. Придружите нам се и Ви!

Будите и Ви део пројекта ,,Тројка из блока”!

 Најмлађи Зељковићи са организаторима ,,Тројке из блока” у Земуну

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи