Помозимо мале Батиниће из Источног Сарајева

Подржимо породицу која услијед незапослености, сама себи ствара посао. Вриједним Батинићима је потребна наша помоћ да им се изради купатило и замијени столарија. Вриједност радова износи 10.000 КМ.

Кад год се помене живот у великом граду, прва асоцијација је да ту никоме не траба помоћ. Много гријешимо! Од спољашњег сјаја велеграда не видимо његову унутрашњост. Увијек има неко коме треба барем мало помоћи. Треба само добро да се осврнемо око себе. Увијек има неко кога би требало подупријети и помоћи му да стане на своје ноге. Такав случај је са породицом Батинић.

Породицу Батинић чине отац Љубан, мајка Сњежана и њихово четворо дјеце: Ивана (8), Јана (7), Иван (5) и Јована (5). На самом почетку разговора смо увидјели да се ради о предивној и радишној породици.

Породица живи у кући која је у њиховом власништву. Кућа је у релативно добром стању, али постоје незаобилазни ставке које живот значе и које се морају одрадити, а то су купатило и столарија. Родитељи су, нажалост, незапослени, а за троје дјеце примају дјечији додатак у висини од 197 КМ. Отац Љубан и мајка Сњежана због недостатка посла нису сјели и прекрстили руке, већ предузимају све могуће кораке како би дјеци омогућили колико-толико пристојне услове за живот. Веома су вриједни, сију башту, имају свиње и пилиће, чиме прехрањују своју дјечицу. Такође, породица додатно приходује бавећи се перутањем пилића. То све је таман довољно да испуне неке основне животне потребе, али да би извели подухват попут израђивања новог купатила и замјене столарије немају никакве финансијске могућности. Ту у помоћ можете прискочити ви, наши редовни донатори и многи, надамо се, нови донатори!

Док смо са родитељима весело водили разговор, дјечица су гледала цртане филмове трудећи се да их не ометемо, али су убрзо одустали, напустили кућу и изашли у двориште да се играју. За њима смо убрзо пошли и ми, јер смо већ погледали све што нас занима и установили шта треба да се уради. Затекли смо их како врте хулахоп, те смо их замолили да нас подсјете како се то ради. Они су радосно прихватили и јако се смијали нашим неуспјесима у покушају да бар три круга завртимо. У тој игри са њима смо се још више радовали том дивном дану и стварно се подсјетили да је за срећу потребно тако мало.

Пошто су тако дивно нови другари уљепшали наше вријеме проведено са њима, уљепшајмо и ми њима неко будуће, весело, ново вријеме. Да би наши другари имали дивно и безбрижно дјетињство потребно им је ново купатило, нова столарија и кревети за близанце. Да би то све остварили, потребна нам је ваша помоћ.

Одазовите се на наше хуманитарне догађаје које организују наши вриједни волонтери из Источног Сарајева. Оптимизам и воља за хуманитарним радом им не недостаје. Обећавамо вам весела дружења, нова познантсва и много добре енергије. Уколико живите у или у близини Источног Сарајева, посјетите наше Догађаје из блока, који ће бити организовани. Други начини да помогнете породицу Батинић јесу да позовете: 17763 (цијена 2 КМ) или  уплатите своју донацију на наш жиро рачун: 5620128130024158 НЛБ банка (уз напомену за породицу Батинић), а остале начине за помоћ можете пронаћи на нашој донаторској платформи.

Сарајлије, пробудите се! Очекујемо ваш одазив на ову нашу скромну акцију! То је за вас мали подухват, а за мале Батиниће велики корак напријед. Будимо ту за наш подмладак, јер су они НАША БУДУЋНОСТ!