Помозимо породици Рајковић из Сурчина да уреди свој дом!

У селу Петровчић, општина Сурчин, живи петочлана фамилија Рајковић, једна од више стотина породица које Хуманитарна организација Срби за Србе планира да помогне ове године!

Породицу Рајковић чине отац Дејан, мајка Нина и деца Јана (15), Петра (13) и Симеон (10).

Нажалост, ни Дејан ни Нина нису стално запослени. Дејан је радио као достављач, али му је искочила кила и због тога је морао да напусти посао. Сада држи приватне часове математике и физике и тако издржава своју породицу. Нина има озбиљне здравствене проблеме – преживела је неколико можданих удара, била је на психијатријском лечењу, има проблем и са штитном жлездом. Због свог стања она није у могућности да ради. Здравствене проблеме има и Симеон. Он болује од селективног мутизма и има поремећај понашања. До недавно је пио лекове због свог стања, а сада му је боље, хвала Богу, и више не пије лекове.

Поред приватних часова које Дејан држи, породица живи и од дечијег додатка које добија од државе. Рајковићи су примали и социјалну помоћ, која је тренутно укинута, али ће им највероватније поново бити одобрена.

Рајковићи су цео живот били подстанари, а у једном стану у којем су живели догодио се и пожар. Решени да више не живе таквим животом, пре две године су купили незавршену кућу са 20 ари плаца у селу Петровчић, у општини Сурчин, и тако коначно стекли свој дом.

Као што се може видети на фотографијама, кућа коју су купили није у добром стању и потребно је урадити много послова како би Јана, Петра и Симеон одрасли у условима достојним 21. века. Кућа има купатило које је у солидном стању, а недавно су Рајковићима рођаци направили септичку јаму. Доњи део куће је уређен толико да у њему може да се живи. Девојчице спавају у једној соби, а Дејан, Нина и Симеон у другој соби. Цела кућа има проблем са влагом, спрат куће је неуређен, подови су од бетона, нема изолације, столарија је у лошем стању, зидови се шире… Где год да се погледа по кући има неки проблем. Суморна слика коју ваља што пре променити!

Списак радова које треба урадити на и у кући Рајковића је дуг, зато позивамо све донаторе Хуманитарне Организације Срби за Србе да се укључе у још једну нашу хуманитарну акцију и својим прилозима помогну да Рајковићи коначно остваре свој сан о лепом и сређеном дому!