Помозимо породицу Милованов из Долова код Панчева

У време када се бројне српске породице одлучују да имају двоје деце или једно дете, Драган и Марија Милованов из Долова код Панчева пре двадесетак година решили су да формирају бројну породицу. Данас су они поносни родитељи чак једанаесторо деце: Мирка (20), Катарине (19), Игора (18), Иве (17), Ирене (14), Ане (13), Николе (12), Славице (10), Ненада (7), Лидије (5) и Ање (3)!

Бројна породица има бројне потребе, које је у садашња времена тешко задовољити. Да то буде још теже оствариво, Драган и Марија су незапослени. Породица живи од социјалне помоћи и дечијег додатка (укупно 23.500 динара), као и од Драгановог одласка у надницу и повремених грађевинских послова које глава породице Милованов обавља.

Још једна брига за родитеље је здравствено стање малог Ненада. Он је рођен превремено и има проблема са плућима, па често мора да иде у Панчевачку болницу на инхалације.

Ствари су на боље по Милованове кренуле 2020. године, када им је у оквиру пројекта „Кућа од срцаизграђен и опремљен нов дом. Сада су на ред да помогну Миловановима дошли Хуманитарна организација Срби за Србе и њени бројни донатори.

У разговору са Драганом он је изразио жељу да му се купи мотокултиватор са прикључцима (плуг, косачица, фреза, приколица), са којима би могао да иде у надницу и да зарађује за своју породицу.

Такође, Милованови би волели да им се обезбеди један пластеник величине 7 пута 20 метара, који би поставили у своје двориште. Тако би сами себи производили поврће током већег дела године.

На крају, Драган и Марија би држали животиње: кокошке, свиње и козе, како би Ненад редовно пио козије млеко које је добро за особе које имају проблема са плућима.

Милованови желе да заокруже причу која је почела пре неколико година и направе право, одрживо домаћинство. Наше је да им помогнемо да ту жеље и остваре. Донирајте средства у складу са својим могућностима, помозите Миловановима!