Породица Бандовић страћару заменила новом кућом и више не стрепи од дугих и тешких зима!

Хуманитарна организација Срби за Србе завршила је још један велики пројекат! Овога пута, помогли смо породици Бандовић из села Градац на Пештеру да заврши започету кућу и усели се у свој нови дом.


Подсетимо се, породица је живела у склепаној бараци у катастрофалним условима. Без купатила, на два кревета, у просторији у којој је дувало са свих страна, одрастала су тројица дечака – Стефан (9), Радиша (7) и Петар (5). Отац Слободан и мајка Станка и поред свих напора који су улагали да деци обезбеде нормалне услове за живот, у томе нису успевали.


Велика одзив донатора на апел који је покренут за ову породицу омогућио је нашој организацији да Бандовићима обезбеди: намештај, сто, пет столица, кухињу са судопером, кревет на спрат, кревет самац, три душека, лежај, ормар, електрични шпорет, шпорет на дрва, машину за веш, бојлер, комбиновани фрижидер. Постављена је демит фасада и столарија, адаптирана је кућа и уређене су унутрашње просторије. Такође, породици је купљена крава са телетом као и две овце. Укупна вредност помоћи износи 1.244.498 динара. Посебну захвалност дугујемо Србима у Кини који су донирали 2.000 евра за ову породицу.


Стефан, Радиша и Петар у току наше прве посете


Захваљујући господину Хиду Муратовићу, али и другим добрим људима, започета је изградња нове куће за нашу породицу, али због недостатка средстава кућа је остала незавршена. Вашим донаторима и организацији дугујемo велику захвалност што сте нам помогли да завршимо нову кућу. Маштали смо као породица да имамо купатило, собе за децу и да следећу зиму дочекамо у топлом дому. Захваљујући вама коначно смо остварили своје снове – радосним гласом пренео нам је своје утиске отац Слободан.

Бандовићи испред недовршене куће


Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на учешћу у акцији помоћи породици Бандовић.

Рачуни и потврде финансиране помоћи