ПОРОДИЦА ДАЊЕК

Привремени пројекат: Куповина куће породици Дањек

Почетак пројекта: 27.12.2009.

Планиран завршетак: 15.12.2011.

Потребна средства: 4.500

Уложена средства: 3.000

Последња промена: 19.10.2012.

ПРОЈЕКАТ УСПЕШНО ЗАВРШЕН!

Други привремени пројекат наше организације има за циљ да обезбеди породици Дањек нови породични дом.

02.07.2013. Изграђено купатило породици Дањек

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Новог Сада обишли су породицу Дањек из Равног Села где смо успешно завршили изградњу купатила у оквиру акције “Тројка из блока“. Срби за Србе већ дуже време помажу породицу Дањек тако да је после низа помоћи дошао на ред и санитарни чвор. Искористили смо прилику да због практичних решења мајстора и чланова организације израдимо довод воде, кухињу, купатило, уземљење у кући, одводну мрежу и септичку јаму.

Детаљније…

19.10.2012. – Пријатељи СЗС-а за Дањекове

Посредством Хуманитарне организације Срби за Србе, група добротвора и пријатеља организације директно је уплатила на рачун породице Дањек седам хиљада динара (признаница) у сврху помоћи за свакодневне животне потребе ове вредне породице.

Детаљније…

25.04.2012. – Помоћ у виду основних животних намирница и хигијени

 Како се приближавамо кући, наилазимо на прави мали турнир у фудбалу, где весела дечица трчкарају за лоптом, смеју се и уживају у сунчаном времену. За породицу Дањек, овај пут смо обезбедили пакет основних животних намирница и хигијене у износу од 10.000 динара.Детаљније…

26.01.2012. – Помоћ у виду основних животних намирница и празничних пакетића Након краћег путовања стижемо до Равног Села и до породице Дањек. Обезбедили смо им најосновније животне намирнице у износу од 20.253 динара.Детаљније… 04.11.2011.Помоћ око превођења докуменатаХуманитарна организација „Срби за Србе“ издвојила је, захваљујући људима добре воље и племенитог срца, 25.000 дин. за породицу Дањек из Равног села (Србија) и то: за превођење докумената за власништво куће и земљишта које смо купили прошле године, затим за изградњу штале у окућници и набавку основних животних намирница. Ово је још једна у низу помоћи овој веома скромној и вредној породици, а све у циљу трајног обезбеђивања нормалних услова за живот и рад.

21.06.2011. – Помоћ у основним животним намирницама за породицу Дањек Помоћ у животним намирницама

У уторак 21. јуна петочлана експедиција Хуманитарне организације Срби за Србе посетила је четири породице на подручју севера Србије и то Милутиновиће, Дањекове, Мајкиће и Дошен-Конц. Овог пута, помоћ коју смо обезбедили била је гардероба, постељина, обућа, играчке и слаткиши за децу, основне животне намернице у вредности од 20. 000 динара (брашно, уље, шећер…), као и упознавање са породицама и прављење одређеног плана могуће помоћи.

Детаљније…

08.04.2011. – Помоћ у храни за породицу Дањек

Помоћ у храни за породицу Дањек

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда организовали су у петак 8. априла и допремили помоћ у храни за седмочлану породицу Дањек из малог војвођанског Равног села у висини од 25.000 дин. након што смо сазнали да ова породица већ дуже време кубури са храном. Пакети су садржали неколико литара уља, уз брашно, шећер, кромпир, лук и остале свакодневне потребштине. Такође, продавница Артемида 1 из Земуна донирала је пакет слаткиша за децу. Детаљније…

11.09.2010. – Дањековима купљена кућа!

На дан усековања главе Светог Јована Крститеља 11. септембра, из Београда је кренула четворочлана екипа ХО Срби за Србе у правцу Равног Села (општина Врбас) где је успешно окончан још један велики пројекат Организације планиран за текућу 2010.годину. Седмочлана породица Дањек добила је данас у трајно власништво стару бачку кућу у Равном Селу у којем се полако враћа вера у спокојан и нормалан живот. Кућа и имање плаћени су укупно 4.500 евра, од којих је наша организација обезбедила 3.000 евра. И овог пута, највећа захвалност иде нашим донаторима широм света који су подржали још један у низу успешних хуманитарних пројеката!

Детаљније….

04.07.2010. – Нови почетак за породицу Дањек

Мала оперативна јединица ХО „Срби за Србе“ у току данашњег дана посетила је и помогла породице Милутиновић из села Пивнице код Бачке Паланке и Дањек из Равног Села код Врбаса. Посету породици Дањек смо искористили да уплатимо прву од две рате у износу од 1.500е за њихову кућу у коју су се уселили пре два месеца. Пут започињемо као и у неколико претходних наврата присуствовањем светој литургији у храму Св. Димитрија на Новом Београду. После кратког окупљања и планирања крећемо пут Равног Села. У Равном селу свраћамо прво до господина Лазара Јакића са којим смо направили усмени договор око куповине куће за породицу Дањек. Пошто је предата прва рата од стране Саше Дањека у висини од 156.000 дин. (1.500 евра) договор је био да се остатак од 3.000е исплати у две једнаке рате. Договор смо испоштовали и однели прву рату од 1.500е.

Детаљније….

10.01.2010.

 

28.12.2009. – Срби за Србе у првој посети породици Дањек

Фото галерија: http://www.srbizasrbe.net/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=70&func=viewcategory&catid=31 Извештај: http://www.srbizasrbe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1330Видео: http://www.youtube.com/watch?v=f_KzsBmMz4I Чланак у Политици: http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Danjekovi-ce-dobiti-krov.sr.html

Седaм чланова породице Дањек из Равног Села код Врбаса, живе у сталном страху да ће им се на главу обрушити таваница њиховог кућерка, чији се кров урушио у време првих обилних  jесењих киша. Међу мемљивим и испуцалим зидовима, у две омање просторије, без воде и струје, која је искључена због неплаћених рачуна, Јелисавка Дањек живи са сином Сашом, кћерком Смиљком и четворо унучади узраста од шест месеци до осам година. Већ годинама, осим 3.600 динара дечјег додатка за двоје Смиљкине деце, једини извор зараде су Сашине наднице од сезонских пољопривредних и грађевинских послова, а и комшије су им помагале колико су могле.

Саша Дањек живи са своје две ћеркице Јованом(8) и Јеленом(5). Са њима у тој кући живе и Сашина сестра са своја два сина,један има 5 година а други тек шест месеци.

Саша је на ратиштима у бившој Југославији провео пуне четири године, више пута је након тога лечен од преживљених траума, незапослен је, ни од кога не тражи милостињу, само би желео да ради, да може да издржава породицу. Дањекови су, иако веома сиромашни, након „Олује“, у августу 1995. године у свој дом прихватили једну петочлану избегличку породицу из Хрватске, с којом су готово пет година делили оно мало што су имали.