Породица Грбић дочекује божићне празнике у свом топлом дому!

Бреме одгајања шесторо деце није нимало лако само по себи, и заиста је потребна надљудска снага како би се одолело свим искушењима, а посебно када један од супружника остане сам у том подухвату. Из тог разлога, прича о породици Грбић из Земуна мотивисала је многе племените људе да помогну у овом тешком тренутку.

Подсетимо, на Велики петак ове године, породица је остала без оца и стуба породице Ивана, који се изненада после краће болести упокојио. На велики испит трпљења и чврстине вере, стављена је мајка Taња и шесторо деце: Жељко (18), Урош (15), Јелена (12), Михајло (10), Гаврило (6) и Милица (3).

Деца су заиста лепо васпитана и одгајана у побожности и вери, а поврх свега тога су и одлични ђаци. Бројна признања добијали су на школским и државним такмичењима из најразличитијих области. Жељко воли историју и освојио је 3. место на републичком такмичењу, а уз то свира и гитару. Урош се, са друге стране, определио за клавир, и, такође, је учествовао на републичком такмичењу. По угледу на брата Уроша, Јелена се определила за клавир и подједнако успешно учествовала на бројним такмичењима. Михајло бриљира на виолини, што смо имали прилике и уживо да чујемо, а то су препознали и на недавном школском такмичењу доделивши му прву награду у тој области. Ово је само део богатог асортимана награда које су најмлађи Грбићи стигли да нам пренесу.

Оваква породица, из које исијава вера, слога и пожртвовање залужила је ветар у леђа, како би се уздигли и наставили да храбро корачају кроз живот, носећи свој крст. Хуманитарна организација Срби за Србе породици је помогла заменом столарије, куповином цеви и радијатора за грејање, кречењем, обрадом шпалетни и материјалом за изолацију тавана. Такође, купљена су четири кревета и три душека. Укупна вредност помоћи износи 773.407 динара.

Лош систем грејања, дотрајала столарија и изолација који су правили велики проблем породици током зимских месеци посебно у виду великих рачуна за струју, сада су прошлост. Посебну захвалност за прикупљена средства дугујемо свима онима који су се окупили на седмој Тројци из блока у Земуну и шестом меморијалном турниру Немања Љубичић Шваба, као и многобројним донаторима широм света.

Крај године се полако приближава, а ми позивамо све људе доброг срца да нам се својом донацијом прикључе како бисмо у наредној години помогли још више угрожених породица.

Рачуни и потврде финансиране помоћи