Породица Матић – драгуљ српског народа!

Момчило и Душанка Матићи из Лознице су успели да као врло млади заснују породицу и већ са 28 година да имају петоро деце. О деци брину врло успешно носећи се храбро са свим потешкоћама које живот носи. Поред вредних родитеља, породицу чине деца Ивана (8), Зоран (7), Здравко (7), Анђела (4) и Александар (2).

За Матиће је недавно стигла помоћ у виду новог пластеника, ручне фрезе и два душека у укупној вредности од 505.427 динара. Донацију је обезбедила Хуманитарна организација Срби за Србе превасходно захваљујући турниру Тројка из блока одржаном у Лозници.

Момчило и Душанка немају сталан посао, али се баве пољопривредом и раде декорације за свадбе и празнике како би обезбедили колико-толико средстава за своју децу. Пластеници које су имали су, на жалост, прошле године били знатно оштећени.

Стога им ова помоћ у виду новог пластеника од 240 квадратних метара пуно значи како би могли да наставе с узгајањем поврћа и да још више унапреде производњу. Од државе добијају и 7.200 динара месечно на име дечијег додатка.

У посети смо уживали у дружењу са децом која су лепо васпитана, раздрагана и жељна игре. Набрајали су нам са усхићењем шта ће све посадити у пластенику, али су се обрадовали и због нових кревета у којима ће спавати.

Посебна радост наступила је кад је стигла и ручна фреза у којој су се одмах „провозали“.

Овим путем смо значајно помогли породици Матић која треба да буде пример свима нама како је могуће и данас формирати вишечлану породицу.

Они нису чекали да реше своје материјално стање, већ су храбро и уз пуно љубави закорачили у живот.

Живе тренутно у поткровљу куће која није у њиховом власништву, али се не жале.

Даће Бог да се једног дана стекну услови и да буду у својој кући. Ми вас позивамо да наставите са редовним донацијама нашој организацији јер имамо још преко 500 вишечланих породица на чекању, па да уз Божију помоћ заједно помогнемо све њих!

Рачуни и потврде финансиране помоћи