ПОРОДИЦА НИКОЛИЋ

Привремени пројекат: Доградња куће породици Николић

Почетак пројекта: 01.09.2011.

Планиран завршетак: 01.07.2012.

Потребна средства: 8.000

Уложена средства: 8.152

Последња промена: 14.06.2012.

        Породица Николић живи од пољопривреде и од социјалне помоћи која износи 11 000 дннара. Породица не прима дечији додатак. Отац Стојан је као технолошки вишак отпуштен из грађевинске фирме пре неколико година. Николићи живе у веома малој кући и скоро да једва успевају да стану сви у њу. У прилог тој слици иде и то да шесторо деце спава у соби од неколико квадрата на 3 кревета, остали се сналазе и спавају у кухињи или иду код рођака који живе у близини да тамо спавају. Николићи успевају да се прехране уз помоћ пољопривреде и надничења оца Стојана.Хронолошки ток активности29. 6. 2012.Велики пројекат доградње куће породици Николић полако се приводи крају! Чланови организације из Ниша предходне недеље посетили су породицу Николић како би видели како напредује овај велики пројекат. На једно стотинак метара од куће, уместо некадашње кућице недостојне за живот ове многочлане породице, прелепи природни пејзаж украшавала је велика бела кућа. ИЗВЕШТАЈ 10. 5. 2012.Велики пројекат доградње куће породици Николић је настављен, тако да је наша организација у овој фази обезбедила материјал како би се цела кућа средила споља у укупној вредности од 211.000 дин. У наредних месец дана очекује се да ће овај велики пројекат бити завршен.

 ИЗВЕШТАЈ

21. 2. 2012.У склопу Божићне акције, Хуманитарна организација Срби за Србе наставила је са великим пројектом доградње куће породици Николић из Бојника. Након постављања кровне конструкције, уследила је трећа фаза која се састојала у постављању прозора, спољних и унутрашњих врата и чија је укупна вредност износила 176.750 дин. У плану је да овај велики пројекат буде завршен у наредних неколико месеци.

15. 10. 2011.Као што је било у плану, Хуманитарна организација “Срби за Србе” је и овог месеца наставила велику акцију помоћи породици Николић из Бојника у изградњи куће. Пошто је први део помоћи завршен , чланови СЗС-а из Ниша отишли су како би уплатили новац за почетак радова за другу фазу. Друга фаза изградње кошта 127.560 динара, што је укупно око 2.800 евра која је наша организација уложила у овај велики пројекат. Први део фазе је прошао без проблема и Николићи су спремни да крену у реализацију другог дела који садржи постваљање кровне конструкције и постављање црепова.   ИЗВЕШТАЈ 21. 9. 2011.Хуманитарна организација Срби за Србе извршила је 21. септембра уплату средстава за набавку неопходне помоћи породици Николић из Бојника. За породицу је обезбеђен  материјал за доградњу спрата на кући у вредности од 160.000 динара.  ИЗВЕШТАЈ 11. 9. 2011.Упућени у тешку ситуацију двеју многочланих породица из општине Бојник, четворочлана екипа СЗС-Ниш и СЗС-Швајцарска одлучила је да посети породицу Николић, упозна се са њиховом ситуацијом и да заједничким договором дође до решења како да се олакша тежак живот овој многочланој породици. Николићи имају 12-оро деце. Миленка (28 година, удата), Миодраг (26), Ненад (25), Срђан (23), Биљана (19), Бојана (18), Мирјана (17), Зорица (16), Граница (14), Јовица (13), Ружица (12) и Горан (11). Породици је за први пут уручена помоћ у виду најосновнијих животних намирница и средстава за хигијену у износу од 1 500 динара. У разговору са оцем Стојаном како смо и претпоставили највећи проблем је у недовољном простору за 11-оро деце која живе у њиховој кући. Отац Стојан је имао идеју да дозида кућу, али због јако тешке финасијске ситуације није у могућности да купи материјал.После састанка скупштине Хуманитарне Организације Срби за Србе, и разматрања пројекта, одлучено је да се Николићима помогне са изградњом (доградњом) куће.  ИЗВЕШТАЈ