Породица Попов из Пландишта без струје у кући машта о бољим условима за живот

У Јужнобанатском округу посетили смо многочлану породицу Попов из места Маргита у општини Пландиште. Породицу чине отац Горан и мајка Божана као и деца Александра (20), Лука (16), Никола (13), Елена (11) и Вук (8).

Три године смо имали проблем са бројилом који смо пријављивали, на крају су нам искључили струју. Дуг смо измирили на рате преко извршитеља. Сада је потребно да се поново прикључимо а за то нам је потребно 65.000 динара. Кажу нам да немамо право на рате да платимо, морамо одједном, а тај новац, нажалост, немамо – рекао нам је Горан.

Ова скромна породица живи од социјалне помоћи и дечијих додатака за четворо деце. Мајка Божана је домаћица док отац кад год има посла ради за дневницу, најчешће молерај. Најстарија ћерка студира на Високој школи за васпитаче у Вршцу, најстарији син иде у средњу школу смер компјутерски техничар за CNC машине, док су најмлађи чланови школарци.

Знамо да постоје људи којима је много више потребна помоћ него нама. Ову кућу смо купили пре 7 година, па су неке ствари у добром стању, а неке би требало заменити. Такође, деца расту па је потребно и уредити простор како би било места за све. Били бисмо захвални када би нам се обезбедило нешто од следећих ствари: 2 пећи (смедеревац и једна мања за грејање), намештај (4 кревета, 2 ормара, 2 радна стола), материјал за кречење (глет и креч), врата и 2 прозора, материјал за сређивање собе – рекао је отац.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива све своје донаторе да се прикључе великој акцији помоћи за породицу Попов!