Породици чија је трагедија растужила целу Србију, Х.О. Срби за Србе купила кућу!

Иако ране које носи породица Спасојевић не могу да зарасту тако лако, нити можемо да вратимо време и спречимо велику трагедију која се десила, Хуманитарна организација Срби за Србе и њени донатори учинили су све што су могли да породици обезбеде нормалне услове за живот.

Породицу Спасојевић посетили смо у нишком селу Јелашница, годину дана након трагичне смрти главе породице. Подсетимо, због дуга од 22.000 динара, породици је 2018. године искључена струја. Отац Мирослав није могао да се помири са ситуацијом која је задесила његову породицу, па је себи одузео живот испивши отров! Иако су дугови измирени и део покућства је био обезбеђен – највећи проблем представљала је стара и трошна кућа, која није могла да се реновира.

Када смо питали самохрану мајку Славицу шта би им највише значило, она нам је тужним гласом одговорила да би пресељење у нову кућу решило њихове проблеме, дало им сигурност да наставе свој живот, међутим, да је она реална и да је свесна да тако нешто практично није могуће.

Као много пута до сад, наши донатори показали су да када смо сви сложни и уједињени око истог циља – ништа није немогуће! Породицу Спасојевић уселили смо y нову кућу у селу Клек недалеко од Зрењанина. Поред куповине куће, породици смо заменили један део крова. Вредност помоћи износи 2.189.508 динара. Посебну захвалност дугујемо Србима у Кини који су овај пројекат подржали донацијом од 1.810 евра.


Не можемо да опишемо колико смо вам захвални! Након великог страха који смо имали да греде у старој кући не попусте и не деси се нова трагедија, данас смо сигурни и спокојни у новој кући. Пресељење нам није тешко пало, деца су се брзо снашла у новој средини – рекла нам је мајка Славица.

Проблем са гредама и кровом у претходној кући

Кристијанa (13), Лазарa (10), Вељкa (8) и Кристину (6), затекли смо у дворишту како се играју. Вељко и Кристина понудили су се да нам буду водичи кроз свој нови дом, а њихови осмеси само су нам потврдили да после тешког периода долазе бољи дани за породицу Спасојевић.


Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су учествовали у овој акцији. Подсећамо вас да је почетком децембра покренута традиционална Божићна акција у којој планирамо да помогнемо око 50 породица, па позивамо све заинтересоване донаторе да нам се прикључе у новим акцијама помоћи.

*Напомињемо да се отац породице Мирослав презивао Стојановић, али да мајка и већина деце носе презиме Спасојевић.

Рачуни и потврде финансиране помоћи