Породицу Павловић из Хетина помогли су многи, а сада је ред дошао на нас!

На почетку године, Хуманитарна организација Срби за Србе обишла је породицу Павловић из Хетина. Самохрани отац Томислав и деца Немања (14), Дејан (12), Никола (10) и Вукашин (6) доселили су се у општину Житиште, пре неколико година, када се Томислав развео од супруге.

Супруга и ја живели смо веома тешко. Често смо се селили из jeдног објекта у други, а у већини случаја нисмо имали ни најосновније услове за живот. Када смо живели у једној бараки без струје, најстарији син Немања упалио је свећу и случајно заспао, па је свећа упалила кревет, након чега је задобио опекотине, због којих с времена на време иде на терапије ласером – рекао нам је на почетку разговора отац Томислав са каквим су се проблемима сочавали.

Да несрећа буде већа, у једном таквом објекту, дошло је до пожара где је цела кућа изгорела. На срећу, ни један члан породице није био повређен. Уз велику помоћ мештана, Општине Житиште, колектива хетинске школе, школе из Српског Итебеја и многих других добротвора са платформе GoFundMe, купљена је друга кућа која је, такође, била поприлично трошна и у лошем стању. Екипа емисије С Тамаром у акцији им је крајем прошле године реновирала кућу, тако да су Павловићи коначно добили пристојне услове за живот!

Отац је некада радио у градској чистоћи, а од када се преселио не може да нађе посао, па углавном иде у надницу. Павловићи живе од социјалне помоћи и дечијег додатка који износи око 30.000 динара на месечном нивоу. Породица држи свиње и ситну живину, а имају и своју башту и око 40 ари земље.


Уз помоћ добрих људи који су нам помогли, добили смо донацију и у виду мотокултиватора, тако да сам продао стари мотокултиватор и купио од њега фрезу, а потребан је плуг како бисмо имали све што нам треба. Такође, захвалност дугујем и организацији Помоћ српској деци која нам с времена на време помаже у виду хране и основних животних намирница. Задовољни би били и са једним телетом или кравом како бисмо почели да продајемо млеко и производе од млека – рекао нам је на крају разговора отац.

Хуманитарна организација Срби за Србе планира да породици обезбеди плуг и краву.

Позивамо све донаторе да нам се придруже и у овој акцији, како бисмо Павловиће потпуно дигли на ноге!