Посета вртићу код Краљева

Представници и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе су у суботу 9. фебруара посетили вртић у Берановцу код Краљева. Овај вртић налази се у новоизграђеном насељу за избегличке и социјално угрожене породице и опслужује велики број деце. У непосредној близини вртића налази се и СОС Дечије село. И поред скученог простора, самим залагањем васпитачица вртић је сређен и доведен у стање за пристојан боравак деце. Главни проблем вртића, поред недостатка простора, је несређена околина. Наиме, вртић се налази у непосредној близини више прометних улица, не постоји ограда око вртића, нити сређено двориште. Самим тим, васпитачицама су могућности за рад са децом ван објекта јако ограничене.

У разговору са васпитачицама речено нам је да су вртићу, поред ограде и семена за траву, потребне и љуљашка, тобогани и остале справе како би се боравак деци учинио што пријатнијим. Такође, бар један компјутер би васпитачицама јако олакшао рад са децом.

Хуманитарна организације Срби за Србе упућује овим путем позив свим људима добре воље да помогну ову установу и деци обезбеде боравак у вртићу достојан оном који имају њихови вршњаци широм Србије. Један компјутер, донација РАТЕЛ-а, биће послат вртићу у најкраћем могућем року.