„Пре нисмо ни имали комшилук, а сад нам долазе на кафу” – стрепњу Ђорђевића заменили широки осмеси! (видео)

Да ствари овога лета неће остати исте за многе породице широм Балкана уверили смо се када смо посетили нови дом породице Ђорђевић!


Некад и сад

Подсетимо, у опустелом селу Балчак које се налази четири километара од главног пута, Емилија (13), Јован (16), Милица (18) и Данило (20) са родитељима Гојком и Јасмином живели су у тешким условима без купатила у старој кући која је сваког тренутна претила да се уруши.

Погледе пуне бола и стрепње заменили су широки осмеси 

Милица и Емилија нису могле да замисле да ће имати своју собу

Ипак, Хуманитарна организација Срби за Србе уз помоћ донатора широм света није дозволила да се тако нешто догоди, већ смо „засукли рукаве” да овој деци која су пешачила чак седам километара у једном правцу до школе, обезбедимо нормалне услове за живот.


Продоран поглед најмлађе Емилије уз осмех најбоље долази до изражаја

Деца су први пут добила своје собе. Имају и купатило, а све то нису имали – рекао нам је поносним гласом отац.

У току прве посете посебна жал оца Гојка била је што нема услова да за своју славу Св. Архангела Михаила позове госте. Свечани ручак који je припремљен за усељење и домаћинска гостопримљивост показали су нам да ће се Аранђеловдан обележити на најбољи могући начин у кругу породице и пријатеља.

Значи ми кућа, овде је боље и лакше, тамо сам пешачила много, овде ми је ближе – рекла нам је Милица.

Породици Ђорђевић купљена је кућа у Прокупљу, где им је један спрат био у сивој зони након чега је потпуно сређен и адаптиран. Након тога, кућа је опремљена намештајем и белом техникомчетири кревета са душецима, угаона гарнитура, кухиња, сто и шест столица, два ормара, електрични шпорет, комбиновани фрижидер, шпорет на дрва и веш машина. Укупна вредност помоћи износи 3.063.738 динара.

Донаторима бих поручио, захвални смо до Бога и хвала им пуно! – речи су оца Гојка које нам на најбољи начин показују да хуманитарна мисија коју спроводимо мења животе свих нас!

Рачуни и потврде финансиране помоћи