Прелепа слика са Голије! За породицу Јелић долазе бољи дани.

Ивањички крај – један је од најлепших делова наше земље и надалеко познат као воћарски крај. Природа, испресецана непрегледним пољима на којима доминирају малине, купине и јагоде, приказује нам сву раскош и лепоту Србије. Ова слика, сада је потпунија након успешно завршене акције за породицу Јелић!

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је урадила фасаду на кући и купилa три ормара, три кревета са душецима, сто и шест столица. Укупна вредност помоћи износи 335.350 динара.

У дому породице Јелић током прве посете

Подсетимо, породицу Јелић из села Глеђица чине отац Мирослав, мајка Зорица и три ћерке – Младена (16), Маријана (14) и Марија (11). Нажалост, тешка материјална ситуација у којој се породица налази само је део крста који Јелићи достојанствено носе.

Најмлађа Марија од четврте године живи без једног јајника, а први епилептични напад доживела је са шест година. Ћерка Младена рођена је са тешким деформитетом кичменог стуба. На крају, и сама мајка Зорица имала је тешко детињство. Постављена јој је дијгноза церебралнe парализe, која је условила ограничење радне способности.

Некад и сад

Oтац Мирослав некада је радио у Србија Шуме док је данас пензионер са пензијом од 14.000 динара. Мајка Зорица због болести не може да ради па прима социјалну помоћ од 5.000 динара. За девојчице дечији додатак износи укупно 9.000 динара. На око седам ари земље породица узгаја поврће и воће за своје потребе. Имају коња и кобилу који оцу Мирославу олакшавају обављање пољопривредних радова и служе за извлачење дрва када иде у надницу.


Када видимо како нам кућа сија, не можемо а да не кажемо колико смо срећни. Годинама сам се трудио да завршим кућу и данас смо, захваљујући вашим донаторима, успели у томе. Хвала вам! – рекао нам је радосним гласом отац Мирослав.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су учествовали у овој акцији. Позивамо све донаторе да наставе да подржавају наш рад како бисмо помогли што више угрожених породица и у следећој години!

Рачуни и потврде финансиране помоћи