Прикључци за трактор и крава за вриједну породицу Еремија из Мркоњић Града

Почетком 2021. године наши чланови посјетили су вриједну осмочлану породицу Еремија из мјеста Бјелајце, код Мркоњић Града. Посјету је обиљежио широки осмијех шесторо дјеце и задовољство родитеља Сање (44) и Радивоја (47), а нашој организацији је само остало да испуни њихове жеље, што смо на крају успјели и тиме још једном показали љепоту наше мисије.

Током посјете, наше чланове је дочекала мала и весела дружина предвођена најмлађим чланом ове породице, а раздрагани Мирко нам је чим прије испричао све што је било потребно да знамо о његовим сестрама, породици и цјелокупној ситуацији. Наиме, отац породице Радивој ради фасадерске радове, а мајка је запослена у школи као хигијеничарка. Ипак, то им нису једини приходи.

Својим радом и трудом и једним правим животињским царством које посједују, те обављањем земљорадничких послова, уз скромну, учену дјецу, породица Еремија опстаје и сопственим рукама обезбјеђује све што им је потребно. Тада нам је Мирко, у крилу свог оца Радивоја испричао како су захвални на свему што имају, али како би им живот био додатно олакшан уколико би имали фрезу са карданом, балирку, косу, и оно што су посебно нагласили најмлађи чланови ове породице, краву, коју су мало прије наше посјете изгубили.

По обећању, наша организација је још једном испунила циљ, те је уз прикупљена новчана средства у вриједности од 14.550 КМ испунила све исказане жеље ове вишечлане радне породице. Ова донација ће им, сигурни смо, помоћи у много чему, с обзиром на то да вриједни родитељи у Бањалуци школују чак три кћерке, Анђелину (21), Весну (18) и Милијану (16), док Марија (13) и Бојана (11) иду у оближњу основну школу, гдје ће им се убрзо придружити и најмлађи Мирко (7).

Ипак, оно што нам посебно причињава задовољство у овом послу, након испуњених и захвалних осмијеха послије успјешно завршене акције, јесу управо људи који нам се свакодневно придружују и дају своју безусловну подршку у нашем раду. Тако је са нама на пут, у посјету породици Еремија кренуо и отац Василије, игумана манастира Клисина код Приједора, који нам је и доставио податке о овој срећној породици.

Поштовани игуман, који је вољени пријатељ породице Еремија и школски друг мајке породице Сање, још једном нас је подсјетио и указао на пријатељство које наша организација годинама уназад његује са овим манастиром. Манастир Клисина, који припада Епархији бихаћко-петровачкој Српске православне цркве, налази се у селу Ништавци, 15 километара јужно од Приједора, а посвећен је Светој великомученици Марини (Огњена Марина). Управо овај манастир је био и остаће један од мјеста сусрета великог броја наших чланова који редовно одлазе на богослужења, а колико смо тамо увијек добродошли говори и чињеница да смо баш у овом манастиру неколико пута прославили славу организације – Светог Василија Острошког. Овом посјетом смо још једном учврстили наше везе, те смо се подсјетили да је баш ово свето мјесто стална кућа једне од многобројних наших донаторских кутија за све оне којима је помоћ потребна.

На крају, нама је остала радост и задовољство, те још јачи осјећај пријатељства након успјешно завршене акције, а породицу Еремију оставили смо са још већим осмијехом у кући испуњеном љубављу и њиховим малим животињским царством.

Ову акцију и текст завршићемо једном симпатичном анегдотом, са ким другим него са најмлађим чланом породице, који нас је подсјетио да је срећа заправо само у дјеци. У једном моменту, мали Мирко пожалио се свом оцу и присутнима да га боли глава. Када је наишао на забринуту реакцију и питање: „Зашто те боли глава?“, најмлађи члан је духовито одговорио: „Сикирају ме жене“, алудирајући на својих пет сестара, а оставивши велики смијех за собом у кући. Радосни смо када бивамо дочекани са осмијехом, али ипак смо најрадоснији када такви будемо и испраћени.

И зато, да бисмо што више породица оставили насмијанима за собом, позивамо све донаторе наше хуманитарне организације да сходно својим могућностима и даље подржавају наше акције.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи