Пројекат „Калиграфија из блока“

Хуманитарна организација Срби за Србе, у сарадњи са удружењем Бели орлови и школом калиграфије Дијак, организује пројекат „Калиграфија из блокаˮ. Овај догађај ће се одржати 8. априла 2023. године у шопинг центру Стадион са почетком у 10 часова и трајаће све до 17 часова.

Главно дешавање у току овог пројекта биће продавање персонализованих честитки које ће израђивати полазници школе калиграфије Дијак. Поред тога, за све посетиоце, биће обезбеђени и други занимљиви садржаји, у виду фарбања јаја и фотографисања са витезовима.

Поред лепе атмосфере и срећних лица, пројекат Калиграфија из блока има за циљ да нас припреми за најрадоснији празник у години, Васкрс – празник љубави, наде и мира!

Ту су већ поменуте честитке, којима можете измамити осмех не само онима коме дарујете, већ и онима који трагају за новим почетком – најугоженијим породицама на Косову и Метохији за које се прикупљају донације у склопу Васкршње акције.

У савременом добу, калиграфија се све више примењује на дипломама, похвалницама…међутим, овим догађајем наши драги људи подсетиће нас колико је важно чувати наше писмо, нашу ћирилицу. А успут, међу свим рачунима и рекламним лецима, оваква честитка је загарантовано добро дошла у сандуче ваше баке и деке.

Бојењем Васкршњих јаја, обојићемо и живот вером и надом за боља времена, која ће нам сигурно доћи све док је људи као што си ти! Да, баш ти. И шта кажеш, хоћеш ли доћи?

Кажу: Јаје под утицајем топлоте када се стави под кокош, развије се у њему ЖИВОТ и излеже живо пиле које својом снагом развали свој гроб – љуску, и изађе на свет као што је и Исус своје мртво тело оживео и из гроба устао!

Драги људи, дођите да заједно, топлином подршке и загрљених руку оживимо наду, да се због нас излегне нови и бољи живот!