Пројекат за помоћ Насковићима са КиМ

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе, посетили су непосредно пред Видовдан шесточлану породицу Насковић из села Кусце у Косовском поморављу. На иницијативу игумана манастира Драганац Aрхимандрита Илариона, указано нам је на тежак положај ове младе породице. Домаћинство чине отац Бобан, мајка Микица и четворо малолетне дечице: Данијела (7 год.), Теодора (3 год.) и бебе близанци Александар и Александра (5 месеци). Осим сиромаштва и изолације као свакодневнице нашег народа у енклавама јужно од Ибра, болест најстарије ћеркице је оно што тренутно окупира пажњу родитеља. Мала Данијела осим што болује од дауновог синдрома, суочена је са још већом опасношћу. Непажњом лекара приликом операције очију и неправовременим обавештавањем родитеља о учињеним грешкама, угрожен је живот ове симпатичне девојчице. Компликације са смртним исходом могу да наступе готово свакодневно, што отежава ионако већ тешку ситуацију.

Цела породица Насковић тренутно живи у кући Бобановог брата у једној скромној собици, која им представља и спаваћу собу и кухињу, док се дечица купају у кориту на смену. Одмах до куће у којој привремено бораве, уз велике напоре Насковићи су успели да подигну и ставе под кров кућу коју су наменили за себе и своју дечицу. Проблем је тај што је кућа до пола завршена и у њој није могуће живети још увек.

Како би олакшали суморну свакодневницу ове младе породице, поготово узимајући у обзир тешко стање мале Данијеле, Хуманитарна организација Срби за Србе покреће велику акцију помоћи породици Насковић која има за циљ довршетак изградње куће, како би превасходно дечица имала најосновније услове за живот.

С обзиром да су социјални доходак и дечији додатак једини извор прихода ове породице, одлучили смо се да што пре приступимо спровођењу овог пројекта у дело. Процењена вредност целокупног пројекта је око 10.000 евра.

Овим путем позивамо све заинтересоване појединце, организације и компаније да се приукључе сходно својим могућностима овом мини пројекту, како би у најкраћем могућем року обезбедили потребна средства и скућили ову намучену породицу пред наступајућу зиму.

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!