Прва Шетња из блока одржана на Фрушкој Гори!

У недељу, 9. маја, са почетком у 11 часова успешно је реализована Шетња из блока на Фрушкој Гори. На наш позив одазвало се осамдесет шест шетача који су се придружили хуманитарној акцији и својим учешћем увеличали овај догађај. Оно што нам је посебно драго, већину учесника су чинили млади људи и деца, па је овакав догађај посебно добио на значају. Укупно је на самом догађају сакупљено 44.180 динара и 15 евра.

Дан смо започели литургијом у манастиру Ново Хопово и након тога окупили се на почетку стазе, која се налази на једном од највиших врхова Фрушке Горе – Иришком Венцу.

Сама стаза дугачка је нешто више од 13 километара. Обишли смо природне лепоте планине – Лединачко језеро и Перину пећину, где смо направили кратак предах где нам се пружао диван поглед.

И поред неколико успона стаза није представљала проблем ни за једног од учесника, чак ни за малишане. Напротив, они су то доживели као изазов! Оно што посебно оставља без даха је невероватна природа која је у ово доба године, када све цвета, посебно лепа.

Овога пута, хуманитарном акцијом спојили смо две лепе ствари – хуманост и промовисање здравог начина живота. Сви учесници понели су искуство које ће дуго памтити, а ми се надамо да ће оваква шетња постати нешто традиционално, и да ће свака следећа окупљати све више људи.

Овим путем, захваљујемо се свим шетачима, као и свима онима који су подржали Шетњу из блока. Ово је само један од хуманитарних догађаја који се одржава у Новом Саду и околини у склопу пројекта Тројка из блока, па позивамо све да наставе да нас прате и подржавају!