Прва „Шрауба из Блокаˮ одржана у Херцег Новом

У суботу, 29. јуна, плажа Бијела вила била је мала да прими све љубитеље ватерпола који су се на позив наше организације одазвали и узели учешће у првом хуманитарном ватерполо турниру до сада.

За побједнички пехар надметало се 18 екипа и преко 60 такмичара различитог узраста. Тога дана на Бијелој вили био је „сам крем нашег ватерполаˮ а велику част су нам учинили наши пријатељи и такмичари из Републике Српске и Сплита, који су показали да хуманост и ватерполо не познају границе.

У неизвјесном финалу екипа Рома кафеа у којој су играли репрезентативци Црне Горе Стефан Пјешивац, Стефан Поробић и Никола Гига, побиједила је екипу Аполона такође састављену од репрезентативаца Ђура Радовића, Владана Спајића и Николе Москова. Након регуларног дијела било је неријешено, тако да се до побједника дошло извођењем петераца. Тада су на сцену ступили дугогодишњи чувари мреже ватерполо клуба Јадрана Славен Кандић и Милош Поповић који су речено ватерполо ријечником „спустили рампуˮ и до побједника се дошло у невјероватној седмој серији петераца. Екипа Рома кафеа победила је укупним резултатом 18:17. Правду је дијелио наш најбољи интернационални судија Синиша Матијашевић.

Посебан шмек читавом догађају дали су најмлађи учесници који су на импровизованом пливалишту низали шраубе и друге бравурозне потезе у стилу наших прослављених ватерполиста.

Новљани су још једном показали да играју најбољи и најхуманији ватерполо на свијету!

На турниру се сакупило 617 евра, а сва средства биће намјенски усмјерена на седмочлану породицу Минић из села Јабланово надомак Бијелог Поља.

Хвала свима који су помогли организацију овог турнира, пре свега ватерполо клубу Јадран ветерани, кафеу Кум, ресторану Барка, дисконту пића Коала, плажном бару Плава Тројка, Мики Мрачевићу и Иви Стијеповићу.