Прва Тројка из блока у Купинику

У недељу 19. јула 2015. јужни Банат је показао да не носи без разлога надимак ,,срце јуначко”. Друго полувреме турнира у брзом шутирању тројки “Тројка из блока” успешно је завршено у Купинику – село које има 130 сталних становника окупило је преко 200 људи на терену, а пријавило се 70 такмичара и скупљено је 64.410 динара! Највећи бисер се крије у најмањим шкољкама и ово се правило може применити и на Купиник – једно од најмањих села у Војводини и једна од најсиромашнијих општина у Србији скупила је више пара од многих далеко већих и богатијих градова које смо посетили!

 Директор спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока” Младен Матијашевић

Енергија која влада на турнирима у Купинику је била додатно појачана чињеницом да је последњи пут овде организован скуп пре 12 година за сеоску славу Малу Госпојину. Најстарији житељи нису крили захвалност и одушевљење због нашег турнира, дошли су да подрже, да се провеселе са младима, да пробају неки од специјалитета и да виде и осете и магију ,,Тројке из блока”! Турнир је почео када је званични DJ ,,Тројке из блока” Сале Л пустио химну ,,Боже правде” – сви су устали на ноге и поздравили химну окренувши се ка застави која је била окачена на кошаркашком терену. Затим су окупљене поздравили Младен Матијашевић испред Хуманитарне организације Срби за Србе и господин Бранко Латковић испред Месне заједнице Купиник.

 Пријатељи и комшије: Бранко Латковић и Боре ТХЦФ

Цео Купиник се ангажовао у овој ,,Тројци из блока”. Од подршке Града Вршца и Општине Пландиште, до подршке локалних удружења и приватника – свако је допринео по мало и добили смо – много! Ловачко друштво ,,Јастреб” је направило изузетан паприкаш од дивљачи, риболовачко друштво ,,Гргеч” – рибљу чорбу, кафана ,,Крајина” је обезбедила струју, столове, тањире, сунцобране и остале ситнице које пуно значе, фабрика ,,Моја вода” из Вршца донирала је флашице воде, добре жене Купиника направиле су колаче који су мирисали као душа, а продавница ,,Маслачак” донирала је освежење за окупљене на терену. Сви ови производи, од колача до чорби и сокова могли су се купити тако што се, по слободној вољи, убацивало ко је колико могао у добротворну кутију Хуманитарне организације Срби за Србе. Радио ,,Антена” је данима пре турнира позивао људе да дођу и придруже се племенитој мисији ,,Тројке из блока” која је у Купинику – обнова сеоског Дома здравља! Хвала Богу, у овом селу нема социјално угрожене вишедетне породице, па смо одлучили да реновирамо Дом здравља, што ће највише значити деци, која су наша будућност, али и најстаријима, који су наша славна и часна прошлост!

 Златна младост…

 … и часна старост

Наша браћа и пријатељи из једне од најпопуларнијих реп група у Србији ТХЦ Ла Фамилије заиста су се потрудили и у задњих три недеље приредили нам три спектакла. Почели су у парку Неимар, у њиховом крају у Београду где су уз помоћ пријатеља и комшија, како они то воле да кажу – ,,направили шоу”. Уследио је Банатски Карловац на Петровдан – велики турнир у месту одакле су Стефанови преци, и на крају – Купиник, одакле су Боретови. Велика породица ,,Тројке из блока” постала је већа за ова два дивна места у јужном Банату. Боре и Стефан и Сале Л су њиховом енергијом, трудом и несебичним залагањем направили три савршена турнира, и показали свима колико им значи њихова фамилија и мисија ,,Тројке из блока”. Обезбедили су простор, обезбедили подршку, обезбедили музику и стихове и све им се вишеструко вратило. Наступали су и у Купинику извели свој хит – химну спортских репрезентација Србије – Играј и победи. Са њима и нама је, као и увек, био млади богослов, репер и хуманитарац Uncle Džo који је вратио окупљене у далека времена подсетивши их на Звездиног легендарног голмана Милоја својом песмом ,,Победи Милоје”. Друга песма коју је извео Ујка Ђорђе била је дирљива песма о хероју српске авијације пуковнику Миленку Павловићу који је храбро погинуо у неравноправној борби са зликовачким НАТО агресором 1999. године.

 Волим свој народ и нећу да се предам: Сале Л ТХЦФ и Uncle Džo

 Магија са микрофоном: Стефан ТХЦФ

 Уживање за најмлађе: мало хладовине испод коша

Најбољи шутери на турниру у Купинику били су Иван Поштинпрво место, пехар ,,Тројка из блока” и златна медаља; друго место и сребрна медаља – Немања Борозан; треће место и бронза – господин Бранко Латковић, који је један од најзаслужнијих за организацију турнира. А и први и други турнир у јужном Банату су били савршено организовани! Укупно је на ова два турнира скупљено преко 140.000 динара! Велико срце јужног Баната, јуначко и братско! У најлепшем сећању ће остати ова два места, а остаће и велика жеља да се опет видимо следеће године. По свему судећи, то је сасвим сигурно! До тада, можете уживати у сликама у нашој галерији ,,Тројка из блока”.

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!

 Победници турнира у Купинику

 Деца су наша будућност!