Прва ”Тројка из блока” у Норвешкој

Хуманитарна организација Срби за Србе недавно је започела процес регистрације у Норвешкој! Девета земља која се придружује нашем светском тиму који се бори против сиромаштва најавила је године које долазе за Србе у Норвешкој са спектаклом Тројка из блока! Највећи и најпознатији пројекат који је од 2012. године освојио цео свет премијерно се представио 30. октобра и у Ставангеру, граду на западу Норвешке који је одмах препознао нашу мисију и подржао турнир са уступањем бесплатне сале у центру, у школи Каник! Град Ставангер је на тај начин постао први поносни технички спонзор у Норвешкој, а посебну захвалност дугујемо и Удружењу Срба ,,Иво Андрић” из Рогаланда који су нам помогли у организацији овог великог подухвата! Резултат првог Норвешког турнира је: 39 такмичара и прикупљених 6.500 круна! Сјајна круна најбоље сезоне до сада!

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/Norveska/2016/Trojka/kraj-pete-sezone-3.jpgСа нама су се дружили наши драги гости свих националности, из разних земаља, а који су дошли да се боре за универзалну вредност: да помогну најугроженијим породицама са много деце! Било је такмичара из Немачке, Француске, Кине, Естоније, Норвешке и Србије, а они који се нису такмичили могли су да се упознају са радом и досадашњим успесима Хуманитарне организације Срби за Србе и спортско-хуманитарног пројекта Тројка из блока.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/Norveska/2016/Trojka/kraj-pete-sezone-4.jpg

Играо се и турнир у баскету три на три, а прилог од пријава је такође ишао у хуманитарне сврхе! Уживали смо са нашим драгим гостима у спорту, заједно смо били хумани и добро смо се забавили, а имали смо прилику и да пробамо укусну кафу и колаче! Победник првог турнира у Норвешкој био је Зоран Грујић, а освојио је нову кошаркашку лопту!

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/Norveska/2016/Trojka/kraj-pete-sezone-2.jpg

Дружењем на кошаркашком терену у школи Каник победили смо сви, а направили смо велики корак на светском нивоу, након Чикага, Њујорка, Швајцарске и премијере у Аустрији и Немачкој, освојили смо и Норвешку. Наш турнир који смо започели са једним окупљањем годишње, дошао је до 39. такмичења у петој сезони!

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/Norveska/2016/Trojka/kraj-pete-sezone-6.jpg

Показали смо, заједно са нашим поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, волонтерима, такмичарима и организаторима турнира из целог света, да за нас не постоје границе и да мисија помоћи малишанима широм Балкана живи међу људима добре воље! Кошарка је пронашла универзални начин и на турнирима Тројка из блока осваја срца добрих људи!

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/Norveska/2016/Trojka/kraj-pete-sezone-1.jpg

Чекамо шесту сезону! Сигурно ће бити још боља и успешнија!