Прва Тројка из блока у Панчеву

Дана, 13. јуна у 17 часова, на теренима СРЦ ,,Младост” у панчевачком насељу Миса одржан је спортско-хуманитарни турнир ,,Тројка из блока”. Преко сто такмичара се пријавило за брзо шутирање тројки и скупљено је 25.660 динара! СРЦ ,,Младост” је привукао све, од најмлађих до најстаријих, и у хуманости и спортском духу нашли су се добри људи града Панчева, и показали да могу да помогну својим суграђанима у невољи. А свака помоћ је велика и добродошла, посебно када се људи окупе око племените идеје – тада је све лакше, и све се може урадити! Хуманитарна организација Срби за Србе, заједно са својим поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, захваљује се свима који су учествовали на турниру, и допринели да све прође у најбољем могућем реду – спортски, свечано и весело.

 Милош Симовић поздравља окупљене у име Хуманитарне организације Срби за Србе

На почетку турнира окупљенима су се обратили господин Милош Симовић испред Хуманитарне организације Срби за Србе и господин Александар Фаркаш, већник за спорт Града Панчева. Многобројни људи из света спорта, уметности и културе, дошли су да подрже турнир у граду на Тамишу – од најпопуларнијих музичких група у Србији, до најпопуларнијих група из Панчева, од фудбалера, до плесача, од врхунских спортиста, до свештеника.

 Свештеник Бранко Божић свечаним шутирањем отвара турнир

Свештеник Бранко Божић је својим ангажманом дао велики допринос организацији и реализацији турнира у Панчеву. Господин Александар Фаркаш и Ресор за спорт Града Панчева дали су безрезервну подршку турниру, као и Спортски савез Града Панчева, СРЦ ,,Младост” и Дом омладине Панчева који су пружили техничку подршку.

 Подршка најбољег српског аутомобилисте Душана Борковића

Медијска подршка била је изузетно велика: Телевизија Панчево, Радио Панчево, недељник са најдужом традицијом у Србији, Панчевац, веб портал 013.info.rs, и портал poluvreme.rs а посебна подршка турниру у Панчеву био је др Сандро Марковић, аутор и водитељ емисије ,,Prslook again” која је и медисјки спонзор турнира. Прве тројке у част отварања турнира шутирали су господин Александар Фаркаш, директор СРЦ ,,Младост” Милан Станишић, најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић и протонамесник Храма Светог цара Константина и царице Јелене, свештеник Бранко Божић.

На турниру у Панчеву за изузетну забаву и духовито вођење турнира побринули су се добри, стари, домаћини турнира, Боре и Стефан чланови једне од најпопуларнијих реп група код нас – ТХЦ Ла Фамилије. Панчево је њихова друга кућа, па су имали озбиљну подршку братске реп екипе из Панчева – Тријумф.

 Популарна панчевачка реп група Тријумф

 Директор пројекта „Тројка из блока“ Младен Матијашевић и београдски репер Uncle Džo

Заједно са њима, за окупљене је наступао и београдски репер Uncle Džo, као и плесни клуб Evoultion из Београда. Фудбалски фристајлер Никола Милошевић Ђота показао је шта зна са фудбалском лоптом, што је било посебно драго љубитељима фудбала који су дошли да опробају срећу са кошаркашким лоптама.

 Фудбалски фристајлер Никола Милошевић Ђота

ТХЦ Ла Фамилија је атмосферу дигла на највиши ниво када су окупљенима извели њихов хит, победничку химну кошаркашке репрезентације ,,Играј и победи”. Музичка подршка био је DJ Сале Л, члан групе ТХЦ Ла Фамилија и званични DJ ,,Тројке из блока”, који се увек побрине за незаборавну забаву на турнирима.

 Играчице плесног клуба Evolution

Најбољи шутер на турниру у Панчеву, са погођених 18 тројки био је Никола Савић, друго место са 16 тројки освојио је Александар Илкић, а треће место са 15 погодака припало је Душану Брајовићу. Победници су добили медаље ,,Тројка из блока”, а најбољи међу њима и победнички пехар. Радост победе припала је свим учесницима и организаторима турнира.

 Александар Илкић (2. место), Никола Савић (1. место) и Душан Брајовић (3. место)

Поносни спонзор Хуманитарне организације Срби за Србе – ланац брзих пасти ,,Agi pasta away” представио је Панчевцима своју понуду оригиналних пасти, које су могли пробати и уз њих прославити овај диван дан, а сав приход од продаје придружио се укупној суми скупљеној на турниру.

Честитамо победницима и свима који су допринели да овај турнир буде још један у низу успешних у лету ,,Тројке из блока” које је тек почело. Хвала организаторима и волонтерима и нашим поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима.

Посебно хвала компанији НИС која је најавила најуспешнију сезону ,,Тројке из блока” до сада дониравши спортско-хуманитарном турниру финансијску помоћ за развијање идеја на конкурсу ,,Заједници заједно”. Подсећамо Вас да комплетну галерију фотографија са турнира у СРЦ ,,Младост” можете погледати на званичној фејсбук страници ,,Тројка из блока”. Исти дан када је био турнир у Панчеву, био је и турнир у Чикагу. Магија турнира сијала је на две стране земљине кугле. И био је пун погодак!

Будите и Ви део пројекта ,,Тројка из блока”!