Први „Бранч из блокаˮ одржан у Њујорку

Срби за Србе у Америци организовали су 12. децембра популарни „Бранч из блокаˮ у Бруклиншком Вилиамсбург комшилуку. Власници Предраг и Жизел Грнчарски домаћински су нас угостили у свом ресторану Тераса , у радосној и срдачној атмосфери. Захваљујући добровољним прилозима гостију, продаји пића, као и донације самих власника, на првом Бранчу из блока прикупљено је невероватних $ 4.189.

Уз вешто припремљену, врхунски сервирану и гурмански укусну храну, гости су током ручка имали прилике да присуствују представљању годишњег учинка саме организације, како у Њујорку и Америци, тако и широм света. Презентацију је одржао наш дугогогодишњи волонтер Милорад Шобот, након које је емитован краткотрајни филм о раду и помоћи на терену које хуманитарна организација спроводи широм територија на којима помаже угрожене осиромашене породице.

У дивној братској атмосфери и дружењу које је трајало преко четири сата, на лицу места, као и кроз многе прилоге путем електронских уплата прикупљено је $2.486. Од продаје пића на самом догађају великодушни Предраг и Жизел су одвојили 30% у сврху прилога, у износу од $703. Када смо дошли поново у ресторан како бисмо платили уговорену цену за храну од $3,000 за 75 резервација, власници су нас затекли својом хуманом наклоношћу даривајући нам још $1.000 за потребите породице. На крају се може закључити да су симпатизери хуманитарне организације Срби за Србе у Њујорку све бројнији, активнији и великодушнији у подржавању оних којима је помоћ најпотребнија.

Захваљујемо се свим приложницима и волонтерима на континуираном поверењу и раду, Предрагу и Жизел, власницима ресторана Тераса, главном кувару Џермину, насмејаном, љубазном и професионалном особљу. Благодарни смо Богу што наша СзС породица сваког дана расте и што кроз мали труд ради бољитка заборављених, Бог нам помаже да остварујемо себе кроз спознају да су нам баш други и одбачени ближњи, полако нас оспособљавајући за стицање делатних врлина жртве и љубави.

Наше је само оно што дамо другима. Хвала Вам!